ABD stokları için karışık bir görünüm göstermesi beklenen hükümet verileri öncesinde petrol varil başına 40 dolara geriledi, küresel koronavirüs ölümleri ise acımasız bir kilometre taşını aştı.
Vadeli işlemler New York’ta Pazartesi günü bir haftanın en yüksek seviyesini kapattıktan sonra% 0,6 düştü. Bloomberg’in Çarşamba günkü Enerji Enformasyon İdaresi raporundan önce yaptığı ankete göre, ABD ham petrol stokları muhtemelen geçen hafta 1 milyon varil artarak üç hafta içinde ilk kez genişledi. Bununla birlikte, benzin ve dizel stoklarının düşüşleri uzatması bekleniyor. Enerji talebinin içini boşaltan virüsten dünya çapında doğrulanan ölümler 1 milyonu vurdu.
Petrol, ayın başlarında varil başına 40 doların altına düştükten sonra geri döndü, ancak bazı büyük ekonomilerde koronavirüs vakalarının yeniden canlanması, talepte sürekli bir toparlanma konusunda endişeleri artırdı. Piyasa aynı zamanda, enerji tesislerine yönelik abluka kalktıkça üretimi artıran OPEC + ve Libya’dan gelen arz artışıyla da mücadele ediyor.
Singapur’daki ING Group’un emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, “Talepteki toparlanmanın yavaşlayabileceğine inanıyor olsak da, şu anda mevcut seviyelerden düştüğünü görmüyoruz” dedi. Covid-19 vakalarının yeniden canlanması ve bazı bölgelerdeki kısıtlamaların sıkılaştırılması süregelen bir endişe, ancak hükümetlerin ulusal kilitlenmelerden ziyade daha hedefli bir yaklaşım benimsemesinin muhtemel olduğunu söyledi.
Fiyat:%
|
West Texas Intermediate Kasım teslimi Pazartesi günü% 0,9 yükseldikten sonra New York Ticaret Borsası’nda Londra saatiyle 07:55 itibarıyla% 0,7 düşüşle varil başına 40,30 $ oldu.
Kasım vadeli Brent petrolü, ICE Futures Europe borsasında bir önceki seansta% 1,2 yükseldikten sonra% 0,6 kayıpla 42,17 $ oldu.
Şangay Uluslararası Enerji Borsası’nda ham petrol vadeli işlemleri Pazartesi günü% 1,7 düşüşün ardından% 1,3 artışla 265,8 yuan / varil oldu.
|
Ankete göre, ABD benzin stokları geçen hafta 1,2 milyon varil düşerken, damıtılmış su stokları ikinci hafta düştü. Sektör verileri Salı için planlanıyor.
Bununla birlikte, salgın, yakıt tüketimindeki dengesiz toparlanma nedeniyle küresel rafinerileri üretimleriyle dengeleme eylemine zorluyor. Hindistan’da, fabrikalar kapasitesinin altında çalıştığı için işleyiciler talebi karşılamak için benzin ithal ederken, ABD’de rafineriler erişim dizel tedarikiyle uğraşmak için bazı üniteleri boşta bıraktı.