• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

25 Kasım 2021 21:24

MERSİN’DE ZAM ÖNCESİ AKARYAKIT KUYRUĞU..!

Mersin’de zam öncesinde benzin istasyonlarında kuyruk oluştu. Dolardaki yükselişin ardından benzine 1.02 kuruş, motorine 1.06 kuruş, LPG’ye 65 kuruş zammın gece yarısından itibaren yürürlüğe giren zam öncesi, benzin istasyonlarında akaryakıt kuyruğu oluştu. Mersin Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Aziz Akgül ise, yapılan zamların ardından bugünde beklenen zammın geri alındığını söyledi.

 

Mersin’de sürücüler, akaryakıt fiyatlarına gece yarısı gelecek zam öncesi istasyonlara akın etti. Bazı sürücüler araçlarının depolarını tamamen doldururken, bazıları ise belli miktarda yakıt aldı. Sektör kaynakları, bu gece için benzine 46 kuruş, motorine 45 kuruş, LPG’ye 25 kuruş daha zam beklentisi olduğunu aktarmıştı. Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Aziz Akgül “EPDK’dan bugün akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değil.” açıklamasının gelindiğini söyledi.

 

Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Aziz Akgül EPDK’dan yapılan açıklamada akaryakıtın piyasadaki fiyat hareketlerinin serbest piyasa koşullarında, kamu otoritesinin herhangi bir müdahalesinin ya da kararı olmadan oluştuğuna dikkat çektiğini ifade eden Akgül, “Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV’nin sıfırlanması ile birlikte ise küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketler doğrudan fiyatlara yansımaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Akaryakıt bayileri önündeki uzun kuyruklara ve bazı bayilerde kotalı satış olduğu yönündeki şikayetlere de değinen Akgül “Herhangi bir ikmal krizi kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

 

Akaryakıt piyasamızdaki fiyat hareketleri serbest piyasa koşullarında, kamu otoritesinin herhangi bir müdahalesi ya da kararı olmadan oluştuğuna dikkat çeken Akgül, “Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV’nin sıfırlanması ile birlikte ise küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketler doğrudan fiyatlara yansımaktadır.

 

Bazı sektör sendikaları Tweter hesaplarında bu gece zam şeklindeki zamın yayınlaması yazılarını geri çektiler.

 

Ardından EPDK’nın zam yayınlarına müdahale etmeye kalkışması kesinlikle doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Hüsamettin TANRIKULU

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.