• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

2 Mayıs 2022 13:39

Petrol, Çin’in büyüme endişeleriyle geriledi..!

 

LONDRA, 2 Mayıs (Reuters) – Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’deki zayıf ekonomik büyümeye ilişkin endişelerin, Avrupa Birliği’nin Rusya ham petrolüne yönelik olası bir yasağından kaynaklanabilecek potansiyel arz stresine ağır basmasıyla petrol fiyatları Pazartesi günü düştü.

 

 

Brent ham petrol vadeli işlemleri 71 sent veya %0,6 düşüşle 0801 GMT’de varil başına 106,43$’a düşerken, ABD Batı Teksas Orta (WTI) ham petrol vadeli işlemleri 70 sent veya %0,6 düşüşle varil başına 103,99$’a geriledi. Japonya, Hindistan ve Güneydoğu Asya’daki piyasalar Pazartesi günü resmi tatiller nedeniyle kapalıydı.

 

 

Çin’in Cumartesi günü, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki fabrika faaliyetinin COVID karantinaları nedeniyle Şubat 2020’den bu yana ikinci bir ay için en düşük seviyesine daraldığını gösteren verileri yayınlamasının ardından fiyatlar düştü.

 

 

Commonwealth Bank emtia analisti Tobin Gorey, “Çin halihazırda bir emlak krizinden muzdaripken ve (yakın zamana kadar) artan düzenlemesinden endişe ederken, bu ölçüde bir yavaşlama, emtia piyasaları ve dünya ekonomisi için potansiyel olarak önemli bir sorundur” dedi. , bir notta.

 

 

Tedarik tarafında, Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) Pazar günü yaptığı açıklamada, limanda “yaklaşan bir çevre felaketini” önlemek için depolama tanklarındaki stokları azaltmak için Zueitina petrol terminalindeki faaliyetlerine geçici olarak devam edeceğini söyledi.

 

 

Nisan ayı sonlarında NOC, siyasi protestocuların bir dizi petrol tesisini operasyonları askıya almaya zorlaması nedeniyle Zueitina’daki bazı sevkiyatlarda mücbir sebep ilan etti.

 

 

İki AB diplomatı, Avrupa Komisyonu ile AB üye ülkeleri arasında hafta sonu yapılan görüşmelerin ardından, petrol fiyatlarındaki olumsuzluğu sınırlayan şeyin AB’nin yıl sonuna kadar Rus petrolü ithalatını yasaklamaya meyilli olması olduğunu söyledi.

 

 

Rusya’nın günlük 4,7 milyon varil (bpd) ham petrol ihracatının yaklaşık yarısı AB’ye gidiyor ve 2020’de AB’nin petrol ithalatının yaklaşık dörtte birini sağlıyor.

 

 

SPI Asset Management Yönetici Ortağı Stephen Innes, “AB’nin acil bir petrol ambargosu olmaması durumunda, petrolü mevcut menzilinden çıkarmak için Çin’deki hareketlilik kısıtlamalarının kaldırılması gerekli” dedi.

 

 

Yaptırımlar, ülkenin ihracatı için nakliye ve sigortayı vurduğu için Batılı ülkeler Rus petrolünün alımını kısıtlarken, Hindistan’ın ağır indirimli Rus kargolarını alması nedeniyle küresel arz üzerindeki etki yumuşadı.

 

#londra #çin #avrupabirliği #brebdpetrol #petrol #petrolhaberleri #petrolpiyasasi #akaryakıtfiyatları #abd #ab

 

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.