• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

18 Kasım 2021 15:30

13 akaryakıt dağıtım şirketinin lisansı iptal edildi..!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleye ilişkin, “Şimdiye kadar 13 dağıtım şirketinin lisansı iptal edildi” dedi.

 

Bakan Muş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin de sorularını yanıtladı.

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelede alınan önlemlere işaret eden Muş, bu alanda yüzde 18 KDV uygulandığını ve son dönemde sahte fatura kesilmeye başlandığını gözlemlediklerini söyledi.

Muş, bu konuyla ilgili faaliyetlerinin ciddi şekilde arttığını bildirirken, oluşturdukları Akaryakıt Özel Ekibi ile denetim yaptıklarını söyledi.

Sahte fatura ve kaçak akaryakıtla ilgili tespit yapmaları halinde bu firmaları kapatma yetkileri olduğunu belirten Muş, “Bunların mükellefiyetleri askıya alınıyor ve lisansları iptal ediliyor.

Şimdiye kadar 13 dağıtım şirketinin lisansı iptal edildi.

Bayilerle ilgili de kaçak akaryakıt ve sahte faturaya bulaştıklarıyla ilgili bize ulaşan bulgular ve EPDK’nin hazırladığı raporlar var.

Bunlar savcılığı ulaştığı an bunlarla alakalı da gerekli işlemler yapılacak. Bunları takip ediyoruz. Bunlar kapanınca bir daha açılamıyor.” diye konuştu.

1 yıl öncesine kadar 100 üzerinde Faaliyet Gösteren Dağıtım şirket, sayısı  18.11.2021 Tarihi  İtibari ile 38 Dağıtım Şirketi sayısına düştü..

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.