• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

16 Ocak 2021 13:22

50 ilde kaçak akaryakıt operasyonu!

KOD Adı; ”SİLİCİ”
Son dakika: Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı, Türkiye’nin en kapsamlı kaçak akaryakıt operasyonu için bu sabah düğmeye bastı.

 

Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştiren kaçakçılık polisi, 50 ilde kaçak akaryakıta karşı yüzlerce petrol istasyonuna baskın düzenlendi.Polisin gözaltı listesinde 250 kişi bulunuyor.

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı, Türkiye’nin en kapsamlı kaçak akaryakıt operasyonu için bu sabah düğmeye bastı. Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştiren kaçakçılık polisi, 50 ilde kaçak akaryakıta karşı yüzlerce petrol istasyonuna baskın düzenlendi. Polisin gözaltı listesinde 250 kişi bulunuyor.

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı kaçak akaryakıt operasyonuna polis bu sabah start verdi. Kaçakçılık polisi tarafından 50 ilde kaçak akaryakıt ve ticareti yapıldığı belirlenen petrol istasyonlarına eş zamanlı baskın yapıldı.

 

BÜYÜKŞEHİRLER BAŞTA 50 İL

 

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Şanlıurfa ve 50 ildeki istasyonlara baskın yapan Kaçakçılık polisinin uzun süredir firmaları takip ettiği öğrenildi. Operasyonda aramalar devam ederken, polisin gözaltı listesinde akaryakıt kaçakçılığı yapan 250 kişinin bulunduğu öğrenildi.

 

 

HEM FATURA SATIYORLAR HEM KAÇAK AKARYAKIT

Edinilen ilk bilgilere göre akaryakıt kaçakçılarının 15 milyarlık vurgunu şu yöntemle yaptı: İthal edilen akaryakıt önce dağıtım firmasına gidiyor. Bu ürün bir akaryakıt istasyonu adına faturalandırıyor.

İstasyona girmeyen yakıt, kum ocağı, asfalt ve nakliye firmalarına satılmış gibi gösteriliyor. Bu firmalar faturaları, üzerinde yazılı tutarın yüzde 6’sı ile satın alıyor. Yüzde 18 KDV’li faturalarda önemli ölçüde vergi indirimi sağlıyor.

Tanker kamyonlardaki yakıtlar ise farklı istasyonlara faturasız olarak naklediliyor. Bu firmalarda otomasyona müdahale eden dolandırıcılar, akaryakıtları vatandaşlara satarken sistemde satış gösterilmiyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.