• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

12 Mayıs 2022 10:31

AB, sıfır emisyonlu elektrikli araçlara geçişi hızlandırıyor..!

 

AB milletvekilleri, 2035’ten itibaren yeni fosil yakıtlı arabalara yönelik etkili yasağı destekliyor,

 

BRÜKSEL, 11 Mayıs  – Avrupa Parlamentosu’nun çevre komitesindeki milletvekilleri Salı günü, AB’nin 2035’ten itibaren yeni benzinli ve dizel otomobil satışlarını etkin bir şekilde yasaklama planını desteklerken, bu on yıl içinde otomobil CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik daha zorlu hedeflere yönelik tekliflere karşı oy kullandı.

 

 

Komite, 27 ülke bloğunda yeni fosil yakıtla çalışan araçların satılmasını imkansız hale getirecek olan 2035 yılına kadar CO2 emisyonlarında %100 azalma önerisini destekledi.

 

Avrupa Komisyonu, yeni arabaların yollarda 10 ila 15 yıl kalması temelinde geçen Temmuz ayında daha büyük bir iklim değişikliği politikaları paketinin parçası olarak hedefleri önerdi – bu, 2035’in kirletici araba satışlarının durdurulabileceği en son tarih olduğu anlamına geliyor, bloğun 2050 yılına kadar tüm sektörlerde net sıfır emisyona sahip olma planını tehlikeye atmadan.

 

Komite, bazı milletvekillerinin Komisyon’un otomobillerden kaynaklanan CO2 emisyonlarında 2021 seviyelerine kıyasla 2030 yılına kadar %55’lik bir azalmaya yönelik önerisinin hedefini artırma önerisini desteklemedi. Diğer milletvekillerinin 2035 hedefini sulandırmaya yönelik tekliflerini de desteklemediler.

 

Politikanın önde gelen milletvekili Jan Huitema, “CO2 standartlarıyla otomobil endüstrisi için netlik yaratıyor ve otomobil üreticileri için inovasyon ve yatırımları teşvik ediyoruz” dedi ve elektrikli araçları daha ucuza sürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Önümüzdeki aylarda tüm Avrupa Parlamentosu otomobil CO2 önerilerini oylayacak ve bunun ardından milletvekilleri ve AB ülkeleri nihai kuralları müzakere edecek.

 

AB, sıfır emisyonlu elektrikli araçlara geçişi hızlandırarak, son yıllarda artan ulaşımdan kaynaklanan AB emisyonlarının çeyreğiyle mücadele etmeyi amaçlıyor.

 

Volkswagen de dahil olmak üzere firmalar, 2035 yılına kadar Avrupa’da içten yanmalı motorlu araba satışını durdurma planlarını zaten duyurdular, ancak bazı endüstri grupları belirli bir teknolojinin yasaklanmasına karşı uyarıda bulundu ve daha iddialı hedeflerin ancak politika yapıcıların büyük bir şarj altyapısının yaygınlaştırılmasını desteklemesi durumunda karşılanabileceğini söyledi.

 

AB ayrıca, ülkelerin ana yollar boyunca düzenli aralıklarla kamu şarj noktaları kurmasını zorunlu kılacak teklifleri de müzakere ediyor.

 

Kate Abnett’ten Raporlama; Düzenleme Kirsten Donovan

 

 

#ab #avrupabirliği #avrupaperlamentosu #benzinliaraç #dizelaraç #elektrikliaraç #avrupakomisyonu #janhuitema #petrol #petrolpiyasası #akaryakıt

 

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.