• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

23 Ekim 2018 16:33

ABD: İran petrolünde muafiyet zor !

 ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran’dan petrol ithal edenlerin muafiyet almalarının Obama yönetimi dönemine göre daha zor olacağını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran’dan petrol ithal eden ülkelerin ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarından muafiyet elde etmelerinin Obama yönetimi dönemine göre daha zor olacağını söyledi.

Petrol fiyatlarının İran’a yönelik yaptırımlar nedeniyle artabileceği endişelerine de karşı çıkan Mnuchin, piyasanın İran’ın ihracatında azalmayı hali hazırda fiyatlara yansıttığını savundu. Mnuchin, “Petrol fiyatları hali hazırda yukarı gitti, benim beklentime göre petrol piyasası İran’ın arzında azalmayı hesaba kattı” dedi. İran’ın petrol ihracatının Kasım’da sıfırlanmasını beklemediklerini belirten Mnuchin, ancak ihracatın er ya da geç sıfıra inmesini beklediklerini vurguladı.

YAPTIRIM İÇİN ERKEN

Mnuchin, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğunda öldürüldüğünün ortaya çıkması sonrasında Suudi Arabistan’da ABD’nin yaptırım uygulaması olasılığı konusunda yorum yapmak için çok erken olduğunu, olayın tüm detayları ile ortaya çıkarılmasının beklenmesi gerektiğini bildirdi. ABD’nin Küresel Magnitsky Yasası çerçevesinde insan hakları ihlallerinden sorumlu olan kişileri hedef alan yaptırımlar uygulaması olasılığı bulunuyor. Mnuchin açıklamasında, “Yaptırımlar konusunda konuşmak için erken ve soruşturma sonuçlanana kadar bu konularda yorumda bulunmak için erken” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.