• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

13 Temmuz 2020 13:40

ABD Keystone XL Boru Hattı’nın proje izni iptal edildi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Kanada petrolünü ABD’nin Meksika Körfezi’ndeki rafinerilere taşıyacak olan Keystone XL Boru Hattı’nın proje iznini iptal etti.

 

Kızılderililerin ve çevrecilerin tepkisiyle Obama tarafından durdurulmasının ardından Donald Trump tarafından yeniden başlatılan Keystone XL projesinin izni doğal yaşama zarar verdiği gerekçesiyle ABD Yüksek Mahkemesi kararıyla iptal edildi. Kanada’nın Alberta ile ABD’nin Nebraska eyaletleri arasında kurulması öngörülen hat, Kanada’nın katran kumu sahalarından dünya piyasalarına dünyanın en kirli petrolü olan ‘katran’ı aktarmak için planlandı. Olası bir kaza durumunda iklim ve çevreye vereceği büyük zarar nedeniyle çevreci örgütler tarafından projeye karşı çıkılıyor.

 

Bundan böyle proje sponsoru TC Energy’nin 1.930 kilometrelik hat boyunca her nehir ve akarsu için yeni bir izin çıkarması gerekiyor.

 

2015 Kasım ayında ABD Başkanı Barack Obama, çevrecilerin karşı çıktığı Keystone boru hattına ek olarak yapılması planlanan bin 900 kilometre uzunluğundaki Keystone XL boru hattı projesini veto etmişti. Ancak yeni Başkan Donald Trump 24 Mart 2017 tarihinde projeyi onaylamıştı.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.