• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

30 Ekim 2019 11:54

ABD: Suriye’deki Petrol Bölgelerinin Denetimini Sürdüreceğiz !

 IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyonun ardından Pentagon’da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda ABD Savunma Bakanı, Suriye’deki petrol bölgelerinin denetimini sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti.

 

ABD Savunma Bakanı Esper ve Genelkurmay Başkanı Milley yaptıkları ortak basın toplantısında terör örgütü IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyonunu değerlendirdi. ABD Genelkurmay Başkanı Mike Milley operasyonun sadece ABD kuvvetleri tarafından düzenlendiğinin altını çizdi. Operasyonda canlı yakalanan iki kişinin de gözaltında olduğunu belirtti.

Esper, Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyona rağmen Suriye’de durumun hala karmaşık olmaya devam ettiğini ifade etti.

Bakan Esper, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda düzenlediği askeri operasyonu, “Türkiye bölgede istikrarsızlığa yol açan yersiz operasyonunun sonuçlarının sorumluluğunu taşımayı sürdürüyor.” ifadeleriyle gündeme getirdi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley, Suriye Demokratik Güçleri ile irtibatta olmaya devam edeceklerini ve petrol bölgelerinin denetimini sağlamayı sürdüreceklerini belirterek:

“ABD askerleri IŞİD’i bu hayati kaynaklardan mahrum bırakmak amacıyla bu stratejik bölgede pozisyon almaya devam edecek ve orada bulunan askerlerimizin güvenliğini tehdit eden her gruba karşı da ezici bir askeri güçle karşılık verecektir.” dedi.

Esper, Deyrizor’daki petrol sahalarının Suriye Demokratik Güçleri için de bir para kaynağı olacağını belirtti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.