• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

14 Mart 2019 14:54

AB’den Kuzey Akım 2’yi durdurma çağrısı !

 Avrupa Birliği, Rus gazını Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesini durdurma çağrısına yer verilen bir kararı kabul etti.

Avrupa Parlamentosu (AP), Baltık Denizi’nin altından geçerek Rusya’dan Almanya’ya uzanan ve yıllık kapasitesi toplam 55 milyar metreküp olan iki kollu hat inşa edilmesini öngören Kuzey Akım 2 projesi hakkında bir karar aldı. Bağlayıcı olmayan kararda, AB’nin Rus gazına olan bağımlılığını artırdığına ve AB iç pazarı için tehdit oluşturduğuna dikkat çekilerek Kuzey Akım 2 projesinin durdurulması yönünde çağrı yapıldı.

Projenin AB’nin enerji politikasına ve stratejik çıkarlarına uygun olmadığı, bu nedenle durdurulması gerektiği belirtilen karar için 402 parlamenter kabul, 163’ü ret oyu, 89’u da çekimser oy verdi.

OMV’DEN PROJE UYGULANMALI AÇIKLAMASI

Gazprom’un Kuzey Akımı 2 projesinde ortaklarından biri olan Avusturyalı petrol ve doğalgaz şirketi OMV, Kuzey Akımı 2 projesinin Avrupa için önemli olduğunu ve uygulanması gerektiğini açıkladı.

OMV’nin Kurumsal Sözcüsü Andreas Rinofner, Avrupa Parlamentosu’nda konuyla ilgili habere ilişkin Rus Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, belgenin siyasi tartışmanın bir parçası olduğunu ve şirketinin yorumlara katılmadığını belirtti. Rinofner “Bu projenin Avrupa için önemli olduğuna inanıyoruz ve tamamen destekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.