• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

31 Ocak 2022 11:32

Akaryakıt fiyatına zam belli oldu: Benzin ve motorin fiyatı şahlanacak!

Sürücüler dikkat: Akaryakıt fiyatları Şubat ayına zamla başlıyor. Benzin ve motorine kontak kapattıracak zam miktarı belli oldu.

 

Dolar kuru ve Brent Petrol fiyatlarının yükselmesi akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmesine neden oldu. 2022’nin ilk ayında benzin ve motorin 3 kez açık, 4 kez de gizli gizli zam yapıldı.

 

Son zamlarla birlikte benzinin litresi 14 TL 14 kuruşa, motorin litresi de 14 TL 36 kuruş çıktı. LPG ise benzin ve motorinden aşağıda kalmadı. 11 Ocak’ta 29 kuruş zam gelen LPG, 9.36 TL’ye çıktı.

 

Brent Petrol’ün 91 dolara çıkmasıyla birlikte Şubat ayında akaryakıt fiyatlarına bir zam daha görüldü.

 

Kaynaklardan elde edilen güncel bilgilere göre salı gününü çarşambaya bağlayan gece, benzin ve motorine 60 kuruş dolayında zam bekleniyor. 

 

60 kuruş zamla birlikte motorinin litresi, 15 TL’ye dayanacak ve tüm zamanların rekorunu kıracak. Benzinin litresi de 14.77 kuruşa ulaşacak.

 

#petrol #petpolpiyasası #akaryakıt #benzin #dizel #lpg #yakıt #istasyon #zam #litrefiyatı #kanopi #market #merkezbankası #kasımayıfiyatgelişmeleriraporu  #eflasyon #dagıtımşirketi #dolar #euro #türkiye #eflasyon #sektör #pompa #yazarkasa #litre #epdk #puis #epgis #enerji #motorin #kursunsuz #turkey #istanbul #ankara #ekonomi #brent #opec #varil #borsa #hampetrol #novak #rusya

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.