• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

9 Ocak 2020 19:22

Anayasa Mahkemesi Petrol Ofisi’ni haklı buldu!

 

Petrol Ofisi’nin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru, Mahkeme tarafından haklı bulundu. 

 

Petrol Ofisi’nin ithal edilen eşya için yapılan ek tahakkuk nedeniyle mülkiyet hakkının; ek tahakkuk işlemine karşı açılan davanın reddedilmesi nedeniyle de mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru haklı bulundu.

 

Petrol Ofisi, Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü’nün denetimindeki gümrük antreposuna ithal etmek üzere bir miktar motorin getirmiş; gümrükte ürünün ithalatıyla ilgili proforma fatura ve satış faturası arasındaki fiyat farkı dolayısıyla tutanak tutularak ilave vergi tahakkuku ve para cezası düzenlenmişti. Şirketin Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ne götürdüğü itirazları ise reddedilmişti.

 

Anayasa Mahkemesi, Petrol Ofisi’nin adil yargılama hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiasının kabul edilebilir olduğuna ve adil yargılama hakkı kapsamındaki mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine oybirliği ile hükmetti.

 

Anayasa mahkemesi dosyayı, ihlal sonuçlarının ortadan kaldırılması ve yeniden yargılama yapılmak üzere Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderdi.

 

Firma Bilgileri

0 (212) 329 1500 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.