• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

23 Ekim 2018 16:37

Arkas ve Sumitomo LNG tedariğinde anlaştı !

Arkas Petrol, Japon Sumitomo ile Türkiye ve çevresindeki denizlerde alternatif bir yakıt olarak LNG satış ve ikmali konusunda anlaşma imzaladı.

Arkas Petrol, Japon Sumitomo ile sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) gemi yakıtı olarak Türkiye ve çevresindeki denizlerde kullanılmaya başlaması amacıyla ortak bir protokole imza attı.

GEMİLERDE LNG KULLANIMINA BUGÜNDEN HAZIRLIK

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda geleceğe yönelik yatırım yapmak ve öngörülü olmak hem bize hem ülkemize hem müşterilere değer katan yanımızdır. Sürdürülebilirliğin önemi her geçen gün artıyor ve dünyayı korumaya yönelik alternatif yakıt kullanımları çevre konularının başında geliyor. Regülasyonların gerektirdiği kurallara uymak için alternatif yakıtlar mutlaka devreye girecek. Biz de önümüzdeki döneme hazırlık olması amacıyla Türkiye’de üç gemiden birinin yakıtını sağlayan Arkas Petrol şirketimiz ve dünyada bu işin uzmanı Japon Sumitomo ile birlikte gemilere sıvılaştırılmış doğalgaz satışı ve ikmali konusunda bugünden hazırlıklara başladık.” dedi.

Sumitomo Corporation Petrol, LPG ve Offshore Ticaret Genel Müdürü Shu Nakamura ise “Arkas Petrol ile imzaladığımız protokolle Türkiye ve çevresindeki denizlerde alternatif bir yakıt olarak LNG, yani sıvılaştırılmış doğalgaz tedarikine yönelik önemli bir adım atmış olmaktan ötürü heyecanlıyız” ifadesini kullandı.

Arkas Petrol, 2017’de aldığı iki tanker, M/T Alaçatı ve M/T Bayraklı ile tanker sayısını 7’ye, kapasitesini de 18 bin 888 DWT’ye çıkardı. Şirket, Türk bunker sektörünün en büyük ikmal tankerine ve sekiz yaş ortalamasıyla da en genç filosuna sahip.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.