• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

31 Temmuz 2020 09:42

Aylık Petrol Fiyatları!

Petrol Temmuz ayında istikrarlı bir şekilde zayıflayan dolar ve OPEC’in üretim üzerindeki kısıtlamasıyla artış kaydetti.

 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri tarafından yapılan derin ham üretim kaldırımları, Nisan ayında vadeli işlemlerin sıfırın altına düşmesine yardımcı oldu, ancak benzeri görülmemiş kesintiler birkaç gün içinde hafifleyecek. Yine de, ABD ham stokları daralma belirtileri gösterdi ve şu anda Nisan ayından bu yana en düşük seviyede. Bloomberg Doları Spot Endeksi, Ocak 2018’den bu yana en kötü aylık performansı nedeniyle ABD para biriminde işlem gören emtiaların cazibesini destekliyor.

 

Chicago’daki Blue Line Futures LLC’nin baş pazar stratejisti Phil Streible, “Ham petrol envanterinde ve OPEC’te oldukça önemli bir düşüş oldu ve bazı rafineriler pazarı yeniden dengelemekte iyi bir iş çıkarıyorlar” dedi. “Doların düşmesi ham petrolün desteklenmesine de yardımcı oldu.”

 

Bununla birlikte, vadeli işlemler, koronavirüs pandemik yıkım talebiyle sınırlı mitingler ile sıkı bir ticaret aralığında sıkışıp kaldı. Exxon Mobil Corp., sadece 2021 yılına kadar petrol tüketiminde bir iyileşme gördüğünü söyledi.

 

Ekonomik iyileşme üzerine sorunlu işaretlere ek olarak, ABD tüketici hissesi virüsün ticari kapanışlara ve işten çıkarılmalara yol açması nedeniyle Temmuz ayının sonunda kaymasını genişletti. Exxon ve Chevron Corp., bir virüs, küresel bir ham glut ile birleştiğinde bir nesildeki en kötü kayıpları yayınladı.

 

Öte yandan, ABD şeyl üreticileri de önümüzdeki birkaç ay içinde arzın 40 $ civarında bir varil ile kükreceğine işaret ediyorlar. ConocoPhillips bu hafta Eylül ayında kapatılan kuyuların çoğunu yeniden başlatacağını söyledi.

 

St Louis’deki Confluence Yatırım Yönetimi genel başkan yardımcısı Bill O’Grady, “Büyük endişe, Ağustos ayına girmek üzereyiz ve bu, potansiyel sürüş tatillerinin son iki haftasıdır” dedi. “Benzine olan talebinizi bastırdınız ve muhtemelen buradan çok daha iyi olmayacak.”

 

Fiyat:%

 

Eylül ayı teslimatı için West Texas Intermediate 35 sent yükseldi ve varil başına 40,27 dolara yerleşti. Futures Temmuz ayında% 2.5 arttı.

 

Cuma günü sona erecek olan Eylül yerleşimi için Brent, oturumu sona erdirmek için varil başına 43,30 dolardan 36 sent yükseldi.

 

Ekim sözleşmesi varil başına 43.52 $ ‘a yerleşmek için 27 sent ekledi.

 

 

OPEC +, küresel arz talebi düştüğünde kabaca% 10 oranında kestikten sonra önümüzdeki ay piyasaya günde yaklaşık 1,5 milyon varil getirmeyi planlıyor.

 

Daha fazla zayıflığa işaret eden benzin arıtma marjları, mevsimsel olarak en düşük mevsim seviyesinde olup, pandemi Amerikalıları evde ve yoldan uzak tuttuğu için arıtıcı karlılığının baskı altında olduğunu göstermektedir.

 

Phillips 66, talebin sonbaharda düzelip düzelmeyeceği Covid-19 etkilerinin dirilişinin işe ne kadar işe gideceğini ve okula geri dönen çocukların benzin talebinin yaklaşık% 5’ini karşılayarak okuldan gidip gelmelerini sağlayacak.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.