• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

16 Ocak 2019 09:21

BP Hazar Denizi’nde doğalgaz çalışmalarını genişletiyor !

 İngiliz petrol şirketi BP ve ortakları Hazar Denizi’nde Azerbaycan sularında yeni bir doğalgaz projesi için 28 milyar dolar yatırım yaptı.

İngiliz petrol şirketi BP ve ortakları Azerbaycan sularında Şah Deniz sahası kadar rezerve sahip yeni bir doğalgaz projesi için kesenin ağzını açtı. Şirketler yeni proje için 28 milyar dolar yatırım yaptı.

2020’YE KADAR 6 SONDAJ KUYUSU AÇILACAK

BP’nin Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye bölge başkanı Gary Jones, BP’nin Azerbaycan’da 2020 yılına kadar altı yeni petrol arama kuyusu açmayı planladığını söyledi. Kuyularda beklenen petrol rezervlerinin bulunması halinde şirket Hazar Denizi’ndeki Manhattan kadar büyük bir sahadan hidrokarbon üreten projesi olan Şah Deniz’le aynı büyüklükte yeni bir gaz sahasına sahip olabilir.

YENİ KEŞİFLER DE TANAP VE TAP ÜZERİNDEN TAŞINABİLİR

BP yakınlardaki arama kuyularında daha fazla gaz bulursa, bu yakıtı Avrupa’ya taşımak için TANAP ve TAP boru hatlarını kullanabilir.

Haziran ayında, BP ve ortakları Lukoil ve Petronas, Şah Deniz’in ikinci aşamasından Hazar Denizi ile Türkiye arasında yeni bir bağlantıyla gaz göndermeye başladı. 2020’den itibaren, boru hattı sisteminin son ayağı tamamlandığında, yakıt Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya’ya da akacak.

Firma Bilgileri

0 (216) 571 2000 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.