• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

7 Ağustos 2020 11:04

BP’nin Yeni Hedeflerini Değerlendirme!

 BP Plc’nin gösterişli Şubat yeniden markası, petrol binasının 2050 yılına kadar kendisini net sıfır emisyon şirketine dönüştürme sözü üzerinde iyilik yapıp yapmayacağını merak etti.  

 

İcra Kurulu Başkanı Bernard Looney, şirketin yenilenebilir enerji, hidrojen ve elektrikli araç şarjı yatırımlarını artırırken petrol ve gaz üretimini nasıl azaltacağına dair daha fazla ayrıntıyla Salı günü planlarını açıkladı. BP için düşük karbonlu geleceğin uygulanması, şirketin iklim değişikliğini ele almak için endüstri çabalarına öncülük etme yolunda ilerlemesini sağlayabilir.

 

Haziran ayında BP, Carbon Tracker en büyük petrol şirketlerinin iklim planlarını analiz ettiğinde Repsol SA ve Eni SpA’nın altında yer aldı. “Şimdi sıralamamızı yapacak olsaydık, BP paketin zirvesine taşındı,” dedi Mike Coffin, kar iklim değişikliği analisti değil Carbon Tracker ile.

 

Genel olarak, BP herhangi bir petrol şirketinden daha ileri gitti ancak endişe alanları var. Aşağıda hedeflerin bir değerlendirmesi ve hırslı analistlerin ve kampanyacıların bunları nasıl değerlendirdiklerini bulabilirsiniz.

 

Yenilenebilir

 

Bugün 2,5 gigawatt’tan 2030’a kadar 50 gigawatt geliştirin.

 

Rakiplerle doğrudan karşılaştırmalar yapmak zor olsa da, BP’nin 50 gigawattlık hedefi, Birleşik Krallık’taki açık deniz rüzgârında dünya lideri olan tüm temiz enerjinin mevcut kurulu kapasitesiyle hemen hemen aynı seviyededir.

 

BloombergNEF’in analiz müdürü Albert Cheung, “BP, Shell ve Total’in ne kadar agresif oldukları konusunda yarım adım geride kaldı” dedi. “Bu gerçekten bu dinamiği değiştiriyor ve başka kimin takip ettiğini görmek ilginç olacak.”

 

Bu hedefi karşılamak için BP’nin önümüzdeki on yıl boyunca her yıl rüzgar ve güneş gibi kaynaklardan yaklaşık 5 gigawatt eklemesi gerekecek. Açık deniz rüzgar çiftlikleri gibi devasa projelerin inşa edilmesi on yıl kadar sürebilir, bu da firmanın halihazırda faaliyette olan veya en azından geliştirme sürecinde ilerleyen projelere girmesi gerekebileceği anlamına gelir.

 

JPMorgan Chase & Co. EMEA petrol ve gaz başkanı Christyan Malek, “BP’nin en büyük riski yenilenebilirlik hedeflerine ulaşmak için birleşme ve devralmaları agresif bir şekilde hedeflemeleri gerekecek.” Dedi.

 

Hidrojen

 

Belirli pazarların% 10’unu oluşturur.

 

Bu henüz çok az ayrıntı ile çok erken bir aşama. BP, hidrojen için “çekirdek pazarların” ne olduğunu belirlemeyi ve ardından her birinin% 10’unu oluşturmayı planlıyor. Ancak 2030’a kadar bu pazarlardan kaçının var olacağı veya BP’nin bunları nasıl tanımlamayı planladığı henüz belli değil.

 

BNEF’te analist olan Tifenn Brandily, “Şeytan ayrıntıda gizlidir. Çekirdek pazarın tanımı özneldir ve ‘pazar payı’ üreticiler, distribütörler veya perakendeciler için farklı şeyler ifade eder,” dedi. “Bunun iddialı bir hedef olup olmadığını söylemek için çok erken.”

 

Elektrikli araç şarjı

 

Bugün 7.500’den 70.000 şarj noktası inşa edin.

 

BNEF’in tahminlerine göre, bugün İngiltere’de yüklü olan birçok şarj noktası 2030’da ülke pazarının% 40’ına yakınını oluşturacak. Gerçek etki, BP’nin dağıtmayı seçtiği teknoloji türünden geliyor.

BNEF’de bir analist olan Ryan Fisher, “Hepsi hızlı şarj cihazları ise, Avrupa’da tahmin edilenlerin yaklaşık% 50’si bu yüzden çok dikkate değer bir pay,” dedi. “Ancak daha yavaş şarj edildiyse, bunlardan milyonlarca olması bekleniyor, bu kadar etkileyici değil.”

BP’nin şarj ağları üzerinde çalışan gelişmiş mobilite biriminde bir elektrifikasyon yöneticisi olan Ashwin Shenoy’un bir LinkedIn gönderisine göre, şarj cihazlarının çoğu ultra hızlı etkinleştirilecek.

 

Yağ ve gaz

 

Üretimi% 40 azaltın; yeni ülkelerde keşif yok.

 

Önümüzdeki on yıl içinde üretimi% 40 azaltmaya yönelik radikal hareket, bu noktaya kadar herhangi bir petrol şirketinden çok daha ileri gidiyor. Carbon Tracker’daki analistler, BP’nin iklim değişikliği üzerine Paris Anlaşması kapsamında belirlenen hedeflere ulaşmak için 2040’tan önce hidrokarbon üretimini% 25 azaltması gerektiğini söyledi.

 

Greenpeace İngiltere’nin kıdemli iklim kampanyacısı Mel Evans, “Petrol ve gaz üretimini düşürmek ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak, Shell ve diğer petrol endüstrisinin dünyanın küresel iklim hedeflerimizi karşılama şansına sahip olması için yapması gereken şeydir” dedi. . “Bu gerekli ve cesaret verici bir başlangıç.”

 

BP, bu indirimlerin çoğunu sadece defterlerinden kaldırarak karşılamaya hazır. Looney, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, BP’nin üretim kesintilerinin “ağırlıklı olarak tasfiyeler yoluyla” geleceğini söyledi. Carbon Tracker’s Coffin, sonuçta fosil yakıtların kullanımında gerçek düşüşlerin petrol ve gaza olan talebini azaltarak geleceğini söyledi.

 

Bir şirket sözcüsüne göre, yeni hedefler BP’nin% 20 hisseye sahip olduğu Rosneft’in üretime verdiği kesintileri de içermiyor.

 

Ceres’de petrol ve gaz kıdemli müdürü Andrew Logan, “Rosneft’in üretimini bunun dışında bırakmak, BP’nin üretimi küçüldükçe emisyonların daha büyük ve daha büyük bir payı olacağı için bir noktada savunulamaz hale gelecek,” dedi.

 

Biyoenerji

 

Bugün 22.000’den 100.000 varilden fazla biyoenerji üretin.

 

İlk bakışta biyoenerji hedefi mütevazı görünüyor – Coffin’e göre şirketin 2030’da azaltılmış petrol ve gaz üretiminin yaklaşık% 7’sine eşit.

 

Mevcut teknoloji ile biyodizel üretmek, fosil yakıtlı kuzeninden hala çok daha pahalıdır. Dolayısıyla piyasanın ekonomik olması için yasal düzenlemeler veya karbon fiyatlandırması şeklinde düzenlemeye ihtiyacı olacaktır. Temiz bir enerji geleceği öngören tüm iklim senaryolarında, biyoenerjinin karışımdaki payının artması beklenmektedir, böylece BP alternatif yakıt için gelecekteki hükümet politikası desteğinin nasıl göründüğüne bağlı olarak hedeflerini revize edebilir.

 

Emisyonları

 

Bugün 360 milyon metrik tondan yukarı doğru emisyonları 235 milyon metrik tona düşürün.

 

BP’nin kirlilik hedefi, mutlak bir emisyon hedefi içerdiğinden öne çıkarken, diğer şirketler karbon yoğunluğuna dayalı uzun vadeli iklim hedefleri belirlemektedir. Bu, üretilen enerji birimi başına karbon emisyonunun bir ölçüsü ve kolayca manipüle edilebilen bir sayıdır.

 

Şirket, 2050 yılına kadar ürettiği petrol ve gaza bağlı tüm emisyonları sıfırlamayı hedefliyor ve şimdi 2030 yılına kadar% 40 azaltım gibi bir ara hedef belirledi. En azından çevrecilerin gözünde hala iyileştirme alanı var. Plan, diğer şirketlerin çıkardığı ham petrolden elde edilen rafineri çıktıları ile bağlantılı emisyonları veya BP’nin pazarladığı enerji veya gaz tedarik anlaşmaları gibi enerji ürünlerini içermez. 640 milyon mt’a varan geri kalan kısımda şirket, karbon yoğunluğunu yarı yarıya azaltmayı hedefledi.

 

BP Plc, temettü oranını% 50 düşürmesine ve aşamalı ödeme politikasını terk etmesine rağmen Salı günü en az 10 yılın en büyük kazanç-günlük hisse kazancını açıkladı.

 

“Büyüme nereye gidiyor? Imperial College London’daki İklim Finansmanı ve Yatırım Merkezi’nin yönetici müdürü ve BP’nin küresel güç işi için eskiden yapılandırma ve değerleme başkanı olan Charlie Donovan, net bir yön var ”.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.