• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

19 Ekim 2018 08:58

Çalışma Bakanı’ndan Shell&Turcas’a ödül !

Çalışma Bakanlığı, Shell&Turcas’ın kadın istihdamı temalı projesine ödül geldi.

Shell&Turcas’ın, kadın istihdamını güçlendirmek ve çalışma hayatında fırsat eşitliğine destek olmak amacıyla başlattığı “Shell’de Kadın Enerjisi” projesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “En çok kadın çalışan istihdam eden işyerleri” ödülüne layık görüldü.

Ödül, İŞKUR tarafından Ankara’da ANFA Altınpark’ta düzenlenen 6. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Shell&Turcas adına Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Birgül’e takdim edildi.

“Shell’de Kadın Enerjisi” projesi, Mart 2018’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde, İŞKUR iş birliği ile başlatılmıştı. Çalışma hayatında kadınlara fırsat eşitliği olgusuna dikkat çeken proje; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘En çok kadın çalışan istihdam eden işyerleri’ dalında ödüle layık görüldü. Ödül, Ankara’da düzenlenen 6. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Shell&Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Birgül’e takdim edildi.

5 YILDA 5 BİN KADINA İSTİHDAM
Türkiye genelinde yürütülen Shell’de Kadın Enerjisi projesi ile 5 yılda 5 bin kadın istihdam edilecek. Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan kadınlar, Türkiye’nin çeşitli illerindeki Shell istasyonlarında işbaşı yaptı.

Shell&Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Birgül, ödülle ilgili şu açıklamayı yaptı, “Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı 2023 yılına kadar, 5 yılda 5 bin kadına istihdam sağlayacağız. Ekonomiye yaptığımız katkının yanı sıra toplum için geliştirdiğimiz projelerle de öncü olmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Shell istasyonlarında istihdam ettiğimiz kadınların iş hayatına katılmasını sağlıyoruz. Bakanlığın bu doğrultudaki çalışmalarımıza dikkat çekmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz”.

HİZMET KALİTESİ ARTTI
Murat Birgül, sözlerini şöyle tamamladı, “Projenin sektör oyuncuları tarafından da sahiplenilmesi bizim için önemli. Kadın istihdamı ile istasyonlardaki hizmet kalitesinde yaşanan artış projenin ilk 6 ayında aldığımız önemli bir sonuçtur. Kadınların akaryakıt sektöründe meslek edinme taleplerinin artacağına ve toplumdaki olumlu etkisinin devam edeceğine inanıyoruz. Mesleğin cinsiyeti olmadığı algısının toplumsal düzeyde benimsenmesini hedefliyoruz”.

Shell&Turcas, 6. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonu boyunca, Shell istasyonlarında kariyer yapmak isteyen kadınların başvurularını kabul edecek.

Firma Bilgileri

0 (212) 376 0000 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.