• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

25 Şubat 2020 18:17

Dağıtıcılar arası akaryakıt ticaretine lisanslı tesis şartı!

Dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti, lisanslı tesisler haricinde yapılamayacak. 

 

7742 Sayılı Dağıtıcılar Arası Akaryakıt Ticareti Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı, EPDK tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik uyarınca Karar’ın “Tanımlar” başlıklı 3. Maddesi kapsamında “lisanslı tesis” kavramı tanımlandı ve 5 maddeye eklenen cümle ile dağıtıcılar arası akaryakıt ticaretinin lisanslı tesisler haricinde yapılamayacağı hükmü getirildi.

 

BAŞVURULAR 60 GÜNDE SONUÇLANACAK

Değişikliğe göre bundan böyle dağıtıcılar arası akaryakıt ticaretiyle ilgili izin başvuruları, 60 gün içinde sonuçlandırılacak. Bu başvurular daha önce 30 gün içinde sonuçlandırılıyordu.

 

Ayrıca EPDK, başvurucudan izleme dönemi içindeki akaryakıt teminini hangi lisanslı tesisten yaptığı hakkında bilgi talep edebilecek. Temin ettiği akaryakıtın lisanslı tesisten yapıldığını kanıtlayamayanların başvurusu reddedilecek.

 

Bir diğer değişiklik de dağıtıcılar arası ticarette 60.000 ton benzin veya motorin satışı gerçekleştirme şartıyla ilgili hesaplamanın nasıl yapılacağıyla ilgiliydi. Buna göre hesaplamada bayilere yapılan teslim miktarları ile serbest kullanıcılara yapılan teslim miktarları esas alınacak. Bayilere yapılan teslimler de mevzuat uyarınca EPDK’ya gönderilen verilerle hesaplanacak.

 

Kararın eki olan “Dağıtıcılar Arası Ticarete İlişkin Kılavuz” da değişikliklere uyumlu olacak şekilde güncellendi.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.