• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

20 Şubat 2019 14:14

Dönmez: TANAP kaybedeni olmayan bir proje !

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TANAP’ı “kaybedeni olmayan bir proje” olarak nitelendirerek, önümüzdeki birkaç ay içerisinde Yunanistan sınırına kadar olan kısmın altyapı çalışmalarının da bitmiş olacağını söyledi.

Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 5. Bakanlar Toplantısı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı. Türkiye’yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in temsil ettiği toplantıda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği (AB), Gürcistan, Bulgaristan, İtalya ve diğer ülkelerden yetkililer yer aldı. Güney Gaz Koridorunda bugüne kadar yapılan işlerle ilgili raporların sunulduğu toplantıda, projenin finanse edilmesi, koridorun daha da genişletilmesi konularında müzakerelerde bulunuldu.

Bakan Dönmez toplantıda yaptığı değerlendirmede, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) zamanında tamamlandığını belirterek, “Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Yunanistan sınırına kadar olan kısmın altyapı çalışmaları da bitmiş olacak. Bu çerçevede TAP projesinin de TANAP gibi en hızlı şekilde bitirilmesini ümit ediyoruz” dedi.

TANAP’ı “kaybedeni olmayan bir proje” olarak nitelendiren Bakan Dönmez, “TANAP, Avrupa arz güvenliğine sağladığı katkının yanında, Türkiye’nin enerji politikası kapsamında da tamamlayıcı ve destekleyici bir unsur olacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ SONDAJ GEMİSİ FAALİYETE BAŞLAYACAK

Türkiye’nin enerji arz güvenliğini sağlama adına 2018 yılında Fatih Sondaj Gemisi ile Antalya’da offshore arama faaliyetlerine başladığını hatırlatan Bakan Dönmez, Alanya-1 adlı ilk kuyudaki çalışmaların sonuçlarının yakında alınacağını anlattı. Sondaj faaliyetlerine kesintisiz devam edileceğini belirten Dönmez “İkinci sondaj gemimizle de bu yıl içerisinde Akdeniz’de yeni sondaj faaliyetlerine başlayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.