• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

28 Temmuz 2020 12:59

Dovish Fed ve Zayıf Dolar’dan Petrol Tutuldu!

 Petrol düştü, ancak hala dört ayın en yüksek seviyesine yakındı, çünkü Federal Rezerv ABD faiz oranlarını daha uzun süre sıfırda tutacak spekülasyonlar, ham petrolün temellerinin sarsıldığına dair işaretlerle dengelendi.

 

New York’taki vadeli işlemler, beklentiler üzerine Pazartesi günü% 0,8 artışla varil başına 41 dolara geriledi. Fed Başkanı Jerome Powell, dünyadaki koronavirüs vakalarındaki yeniden dirilişin ardından Çarşamba günü yapılan bir oran toplantısında bir güvercin tonu atacak. Eylül ayından bu yana dolar gücü göstergesi en düşük seviyeye geriledi ve ABD para biriminde fiyatlandırılan petrol için daha fazla destek sağladı.

 

Başlık fiyatlarının ardında pazarın zayıfladığına dair işaretler var, küresel kriter Brent’in Mayıs ayından bu yana en geniş contango’da hızlı bir şekilde yayıldığı. Yakın tarihli kontratların daha geç kontratlardan daha ucuz olduğu pazar yapısı, aşırı arz ile ilgili endişelerin arttığını gösteren düşüş sinyali.

 

OPEC + ittifakı önümüzdeki aydan itibaren Çin’den İspanya’ya ve Almanya’ya salgın olarak ortaya çıkan salgın aşamalarıyla aynı anda daha kaba pompalamaya başladıkça gerginlik artıyor. Yüzen depoya park edilen petrol hacmi bir yıl öncesine göre% 244 daha yüksek, Vortexa’dan alınan veriler, hala kullanılması gereken fazla ham miktarın altını çiziyor.

 

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu Ltd üst düzey bir mal stratejisi uzmanı Daniel Hynes, “Bu hafta daha da fazla bir güvercin Fed’i görürsek, emtia gibi riskli varlık sınıflarında bir miting görebileceğimizden şüpheleniyorum” dedi. yatırımcılar için bu dinamikleri kesinlikle daha zayıf temellere benzeyen bir konu üzerinde düşünerek sunacağız. ”

 

Brent’ün Eylül vadeli işlemleri, bir hafta önceki 23 sentlik indirimle karşılaştırıldığında, Ekim ayına göre 52 sent daha ucuzdu. Ön ve ikinci ay fiyatı arasındaki fark, hızlı zaman aralığı olarak bilinir. WTI için aynı yayılma, bir hafta önce contango’daki 13 sentten, contango’da 21 sent idi.

 

Bu arada Çin, yeni bir Soğuk Savaşın küresel korkularını ateşleyen daha da kötüleşen diplomatik bir duruşun ortasında, iki ülkenin ticaret anlaşmasının şartlarını yerine getirmesi için ABD’den yapılan ithalat hızının gerisinde kalmaya devam ediyor. Enerji ürünleri alımları yıl sonuna kadar olması gerekenlerin sadece% 5’i kadardır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.