• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

17 Şubat 2019 14:10

EPGİS benzin için tavan fiyat önerdi !

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, uluslararası ürün fiyatlarındaki artış nedeniyle benzine 30 kuruşluk zam yapılması yerine esnek özel tüketim vergisi (ÖTV) ile fiyatın mevcut seviyede sabitlenmesini önerdi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasında 11 Şubat’ta 525 dolar seviyesinde bulunan 1 metreküp benzinin 15 Şubat itibariyle 566 dolara yükseldiğini, motorinin ise 594 dolardan 624 dolara çıktığını kaydetti. Bu fiyat artışlarının Türkiye’de de zam baskısına neden olduğunu kaydeden Aktaş “Bu yükselişler rafineri çıkış fiyatlarına ve istasyonlardaki pompa satış fiyatlarına henüz yansıtılmadı. Ancak bazı dağıtıcılar son 3-4 gündür istasyon bayilerine ürün verirken bu artışları fiyatlara yansıtmaya başladı” dedi.

ALIŞ FİYATI ARTTI, SATIŞ FİYATI AYNI

Fesih Aktaş, halen kimi dağıtıcılarla çok sayıda istasyonun, pahalıya aldıkları ürünleri henüz arttırılmayan pompa satış fiyatların üzerinden satmak zorunda kaldığını söyledi. Aktaş “Bu durum, zaten artan maliyetler altında boğulan istasyonları iyice zor duruma düşürüyor” diye konuştu.

ESNEK ÖTV İLE SABİTLENSİN

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, Türkiye akaryakıt pazarının, uluslararası fiyatlardaki artış baskısıyla geçtiğimiz bahar aylarında da karşılaştığını hatırlatarak şöyle dedi: “Geçtiğimiz yıl Nisan ayında ekonomi yönetimi sosyal devlet anlayışıyla hareket ederek, halkı enflasyona ezdirmemek adına Eşel Mobil Sistemini devreye almıştı. Fiyatlarda ortaya çıkan artışlar ÖTV’den karşılanarak, pompa fiyatlarına belli bir üst sınır getirilmişti. Şu an fiyatlar üzerinde oluşan zam baskısının önüne geçebilmek ve enflasyon ile mücadelede başarılı olmak adına Eşel Mobil sistemi tekrar ve ivedilikle devreye alınmalı. Mayıs 2018 tarihli konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararının son tarihi belirsizdi. Dolayısıyla yeni bir karar gerekmeden bu sistem hemen devreye alınabilir.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.