• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

7 Ağustos 2020 11:06

Exxon Rezervlerin Yüzde 20’sinin Tehdit Altında Olduğunu Söyledi!

Exxon Mobil Corp., düşük enerji fiyatlarının petrol ve doğal gaz rezervlerinin beşte birini kitaplardan silebileceği konusunda uyardı.

 

Şirketin Çarşamba günü düzenleyici bir dosyada, yılın geri kalanında fiyatların düşmesi halinde, “belirli miktarlarda ham petrol, bitüm ve doğal gaz 2020 yılı sonunda kanıtlanmış rezervler olarak nitelendirilmeyecektir” dedi. % 20’lik bir darbe, yaklaşık 4,5 milyar varil ham petrol eşdeğerini veya ABD Körfez Kıyısındaki her rafineriyi 18 aylığına tedarik etmeye yetecek kadar etkileyecektir.

 

Şirketin Alberta’daki büyük Kearl petrol-kum madeni, herhangi bir yıl sonu revizyonunun potansiyel kurbanı olarak adlandırılan tek spesifik varlıktı. Yaklaşık% 70’i Exxon’a ait olan ve bir yan kuruluş olarak işletilen Imperial Oil Ltd., ayrı bir dosyada Kearl rezervlerinin belirlenemeyen bir kısmının tehlikede olabileceğini söyledi.

 

Exxon, rezervleri yeniden değerlendirmek için geleneksel yıl sonu dönemini beklemiyor. Virüs kaynaklı pazar çöküşüyle ​​başa çıkmak için sondaj bütçesini 10 milyar dolar düşürdükten sonra, şirket Çarşamba günü defterlerinden yaklaşık 1 milyar varil çıkardığını söyledi. Dosyaya göre, bunların çoğu şeyl alanlarını içeriyordu.

 

Yalnız Holdout

 

Süper majör, mevcut çeyrekte bir kredi imkanını 7,5 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmayı planladığını da söyledi.

 

Exxon Çarşamba günü New York’ta% 0.9 artışla 43.85 $ ‘a yükseldi. İmparatorluk% 1.6 yükseldi. Kearl, Imperial’in 3,5 milyar varil kanıtlanmış rezervinin% 60’ını oluşturuyor.

 

Ayrıca Chevron Corp. Çarşamba günkü bir dosyada, rezervlerini ağırlıklı olarak Permiyen Havzası ve Avustralya’da yaklaşık% 10 oranında düşürmeyi beklediğini söyledi.

 

Royal Dutch Shell Plc, BP Plc ve Total SE, salgının petrol talebini ve fiyatlarını yok etmesi ve bazı alanları sondaj yapmak için kârsız hale getirmesi nedeniyle geçtiğimiz haftalarda milyarlarca dolar rezerv kaydetti. Exxon, şimdiye kadar daha düşük bir şey revize etmemişti ve mevcut kriz sırasında tek dayanak noktasıydı.

 

Exxon’un son önemli rezerv revizyonu, Kanada’daki petrol-kum varlıklarının bir kısmını kitaplarından çıkardığı 2016’da gerçekleşti, ancak daha sonra bunların bir kısmını geri ekledi.

 

Kıdemli Başkan Yardımcısı Neil Chapman, 31 Temmuz’da analistlerle yaptığı görüşmede, Exxon şu anda varlıkların değerini gözden geçirme konusunda yıllık “çok titiz” bir süreç geçiriyor ve sonuçları Kasım ayına kadar yönetim kuruluna sunması gerektiğini söyledi. Exxon emtia fiyatını yayınlamazken Chapman, Avrupalı ​​meslektaşlarının aksine tahminlerin “üçüncü taraf tahminleriyle tutarlı” olduklarını söyledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.