• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

28 Ekim 2020 00:06

Gemi Platformla Çarpışıyor!

Dayang Topaz gemisi, Malezya açıklarındaki Baram B petrol sondaj platformu ile çarpıştı.

 

Malezya Denizcilik İcra Dairesi (MMEA) genel müdürü yaptığı açıklamada, olayın kötü hava koşulları nedeniyle demir kablolarından birinin kesilmesi nedeniyle meydana geldiğini doğruladığını ve bunun geminin sürüklenmesine ve platformla çarpışmasına neden olduğunu söyledi. resmi Twitter hesabında.

 

Çarpışmanın ardından Dayang Topaz gemisinin gemide 62 mürettebatla batmaya başladığı ve 125 mürettebat daha denize atladığı bildirildi, MMEA resmi Facebook sayfasında özetledi. Hesapta vurgulanan bilgilere göre, Dayang Topaz’ın iki ceset dahil 187 mürettebatı olaydan uzaklaştırılma sürecindeydi.

 

MMEA Genel Müdürü Twitter sayfasında, olaya karışan bu 187 kurbandan 185’inin Malezyalı ve kalan ikisinin Endonezyalı olduğunu belirtti. Mürettebat üyelerinin hepsi 21 ile 63 yaşları arasında.

 

MMEA, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Ajans, sağlam bir işbirliği sağlayan ve dahil olan kurbanları kurtarmak için hızlı davranan CARILAMAT MV Dayang Topaz’ın operasyonunda yer alan herkese çok teşekkür ediyor ve teşekkür ediyor” dedi.

 

MMEA, “İlgili taraflar Petronas, Shell, Kraliyet Malezya Hava Kuvvetleri, Malezya Yangın ve Kurtarma Departmanı, Malezya Sağlık Bakanlığı, Yerel Kurtarma, Miri Limanı, Brunei Shell Petrol ve Miri Water’daki Denizcilik Topluluğu’dur” dedi. ifade.

 

Petronas, DESB Marine Services Sdn Bhd’nin sahibi olduğu Dayang Topaz’ın, olay meydana geldiğinde Petronas Carigali Sdn Bhd için Baram platformunda operasyonel çalışma yürüttüğünü doğruladı.

 

Petronas Rigzone’a gönderdiği bir şirket açıklamasında, “Petronas olaydan çok üzüldüğünü ve ölenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunmak istediğimizi belirtti.” Dedi.

 

“Şu anda bir soruşturma yürütülüyor ve tüm ilgili makamlar olaydan haberdar edildi. En büyük önceliğimiz, ilgili tüm personelin güvenliğidir ”diye ekledi Petronas.

 

Şirket, “Aynı zamanda, herhangi bir gaz kesintisi durumunda tüketicilere güvenilir gaz tedariği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.