• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

8 Ekim 2019 14:05

Güneydoğu’da petrol Trakya’da gaz bulundu..!

Türkiye’nin denizlerin yanı sıra karada da arama çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Güneydoğu’da petrol, Trakya’da gaz bulundu” dedi. Dönmez, Yavuz’un bugün-yarın yeni sondaja başlayacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin sadece denizlerde değil, karada da petrol ve gaz aramalarına hızla devam ettiğini söyledi.

 

“Geleceği İnşa Etmek” temasıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Bakan Dönmez, şu müjdeyi verdi: “Güneydoğu’da bir petrol keşfimiz var. Yakında açıklayacağız.

 

Trakya’da da hem bir özel sektör kuruluşunun hem de TPAO’nun bir doğalgaz keşfi var. Dolayısıyla üretimde bir artış bekliyoruz. Testleri henüz tamamlanmadığı için lokasyonlarını açıklamıyoruz.

 

Bunlar sevindirici gelişmeler. Türkiye uzun bir aradan sonra ilk defa günlük 50 bin varil ortalama üretim seviyesinin üstüne çıktı.”

 

MATKAP DÖNMEYE BAŞLAYACAK

Denizlerde, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ruhsat sahalarında sismik arama ve sondaj çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bakan Dönmez, Akdeniz’de Türkiye’nin kararlılığı ve ciddiyetini tüm dünyanın anlaması gerektiğini vurguladı.

 

“Türkiye olarak Akdeniz’deyiz” diyen Bakan Dönmez, şöyle devam etti: “KKTC’nin ve Kıbrıs Türkleri’nin haklarını sonuna kadar savunacağız. Geçtiğimiz hafta Yavuz’un Güzelyurt-1’e doğru sondaj yapmak üzere yola çıktığını duyurmuştuk. Cumartesi günü lokasyonuna ulaştı ve sabitleme çalışmalarına başladı. Hazırlıklar tamamlandı. İnşallah bugün (dün) ya da yarın sabah (bugün) yeni sondajına başlayacak. Matkap dönmeye başlayacak. Arayacağız, araştıracağız, varsa mutlaka bulacağız.”

Bakan Dönmez, Yavuz gemisinin bölgede 5 bin metre sondaj derinliğine ulaşacağını bildirdi.

 

Kaynak (BARIŞ ŞİMŞEK Ekonomi Haberleri)

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.