• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

27 Şubat 2020 15:54

Hande ORTAY Hayatı başarılar ile dolu ödüllü Bir genç..!

Genç yaşına rağmen bunca başarıya, ödüle sahip olan bir genç yazarı size taktim etmek istedik. Tüm gençlerimize ilham kaynağı olması dileklerimizle…

 

”Şimdi Bir kahve doldurun kendinize ve bu başarılı yazarımızı hayatını  okuyun,

Şiddet ile tavsiye ediyoruz..

 

Kimdir Hande Ortay?

1993 yılında Almanya’nın Stuttgart yakınlarında bulunan Heilbronn şehrinde doğan Hande Ortay, aslen Trabzonludur.

 

İlk, orta ve lise öğrenimini Almanya’da tamamlayarak, ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönüş yapmış ve üniversite yaşamı için tercihi İstanbul Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümü olmuştur.

 

2018 yı- lında Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Almanca Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.

“Oysa Bir Umuttu (2016);

Limanı Olmayan Aşıklar (2017);

İki Dize Arası (2018);

Düşlerimin Vazgeçilmezi (2018)

Küllenen Aşklar (2019)

Yeni çıkan son kitabı

Senden Ayrı Kalalı (2020 Şubat)- adlı 6 kitabı vardır.

2018’de DergiZan Yazı ve Sanat Ülke- si tarafından başarı plaketi ile ödüllendirildi. Ortay aynı zamanda Adana Bölgesinin başarılı söz yazarı ile Adana Bölgesinin tanınmış ünlü yazarı olarak iki plaket ile ödüllendirildi. Book Culture Art Times Gazetesi tarafın- dan düzenlenen “Altın Kalem Ödülleri” kapsamında yazar olarak ödül almaya değer görüldü.

Ödüllere doyamayan Ortay; Turyap Büyük çekmece Temsilciliği, Şaban 5 Türker tarafından “Onur Yazarı Ödülü”ne layık görüldü.

2018 yılının Aralık ayında da, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin 100. yıl kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen 2. Azerbaycan Türkiye Kardeşlik ödülleri gecesinde yılın başarılı yazarı olarak ödüllendirildi.

 

Oyunculuk anlamında kendini geliştirmeyi hedef- leyen Ortay, birçok ünlü ismi yetiştiren Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi almaya devam etmektedir. Hande Ortay, Sanatçı Selçuk Ural’ın söz ve bestesi kendisine ait olan “Dilara” şarkısının klip çekiminde eşlik etti. Ortay, aynı zamanda Türk Sanat Müziği ile de yakın- dan ilgilenmektedir.

 

“Yavaşça Sokulup Kalbine Yatsam”, “Beklerim Bir Haber Neden Gelmez Ki?”, “Kaşına, Gö- züne Taptığım Yarim” isimli şiirleri, bestekar Turhan Taşan tarafından Muhayyer Kürdi Şarkı, Nihavend Fan- tezi ve Hicaz Şarkı makamında, bestekar Ercan Akbay tarafından dördüncü güftesi olarak Nihavend Fantezi “Cenneti Buldum” ve bestekar Ahmet Çelik tarafından beşinci güftesi olarak “Söz Geçmiyor Deli Gönlüme“ bestelenerek müzik yaşamına sunulmuştur.

 

Böyle Başarılı Gençlerimizin Başarılı dolu Yazılarını Yayınlamak Bizim için Gurur verici Yolun Açık Olsun Genç Yazar.

 

YAZARLA İLETİŞİM: Twitter: @handeortay Instagram: @hande.ortay Facebook: @handeortayfansayfasi Web Sayfam: www.handeortay.com

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Burcu Kırkpınar 18 Kasım 2020 11:15 CEVAPLA

    Hande Hocamı tebrik ediyorum gerçekten çok başarılı birisi. Çok gıpta ediyorum ben de onun gibi olmak istiyorum onun yolunda ilerleme çabasındayım