• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

14 Mayıs 2022 01:28

İngilizler, benzin ve dizel alımlarını azaltıyorlar..!

 

LONDRA, 13 Mayıs – Giderek artan yaşam maliyeti krizinin ortasında, İngilizler nakit tasarrufu yapmak için yaptıkları araba yolculuklarının sayısını azaltarak benzin ve dizel alımlarını azaltıyorlar.

 

Birleşik Krallık genelinde 60 akaryakıt istasyonu işleten Ascona Group’un genel müdürü Darren Briggs, Cuma günü satış hacimlerinin son altı haftada %6-8 düştüğünü söyledi.

 

BBC radyosuna verdiği demeçte, “Müşterilerimizin 20 pound ila 30 pound (24.4-36.6 $) yakıt alımını biraz daha uzun sürdüğünü görüyoruz” dedi.

 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, akaryakıt pompalarındaki artan fiyatlar nedeniyle insanların araba yolculuklarını azaltmasının, İngiltere ekonomisinin Mart ayında %0,1 küçülmesine neden olan faktörlerden biri olduğunu söyledi.

 

Yükselen fiyatlar, en azından 1950’lerden bu yana Birleşik Krallık hane halkı gelirlerinde en büyük baskıya neden oluyor ve tüketici güveni neredeyse rekor düşük seviyelerde.

 

Geçen ay, resmi veriler Britanyalıların neredeyse dörtte birinin ev faturalarını ödemekte zorlandığını gösterirken, ülkenin en büyük ikinci süpermarket grubu Sainsbury’s’in (SBRY.L) patronu alışveriş yapanların “her kuruşunu izlediğini” söyledi.

 

Nakit sıkıntısı çeken Britanyalılar et, balık ve alkolü azaltıyor, süpermarketlerden daha ucuza kendi markalı yiyecekleri satın alıyor, Netflix gibi abonelik akış hizmetlerini azaltıyor ve ev aletlerinin onarım garantilerini iptal ediyor.

 

Bu haftanın başlarında, İngiltere’nin en büyük perakendecisi Tesco’nun (TSCO.L) başkanı John Allan, alışveriş yapanların gıda alımlarını paylaştırmaya başladığını söyledi.

 

BBC radyosuna verdiği demeçte, “Yıllardır ilk kez müşterilerin kasa personeline ’40 pound’a geldiğinizde durun… Bunun için bir kuruş harcamak istemiyorum’ dediğini işitiyordum” dedi.

 

Büyük mağaza perakendecisi John Lewis’in patronu Allan ve Sharon White, Birleşik Krallık hükümetini geçim sıkıntısından en çok acı çekenlere yardım etmek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

 

(1 dolar = 0,8198 pound)

 

Raporlama James Davey Düzenleme Mark Potter

 

#ingiltere  #ingilizlerbenzinikıstı #londra #ingilizlermotorinikıstı #ingiltere #Britanyalılar #petrol #petrolpiyasası #akaryakıt

 

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.