• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

12 Eylül 2020 11:29

İngiltere Libya Petrol Fırsatlarını Aramaya Çağrıldı!

İngiltere, Libya’nın Ulusal Petrol Şirketi (NOC) tarafından Libya petrol ve gaz sektöründe fırsatlar aramaya çağırıldı.

 

NOC Başkanı Mustafa Sanalla, Londra’daki Libya İngiliz İş Konseyi’ne hitaben yaptığı konuşmada, mevcut petrol ablukasının kaldırılması ve istikrarlı bir Libya hükümeti kurulması halinde önümüzdeki yıllarda milyarlarca dolar değerinde projelerin çıkarılabileceğini belirtti.

 

Sanalla, “İngiliz şirketlerinin Libya’da petrol ve gaz sektöründe oldukça karlı işler kazanacağını biliyoruz,” dedi Sanalla.

 

Ancak bu noktada Libya meselelerine karışan ülkelerin tamamı eşit bir oyun alanı görmek istemiyor. İngiltere hükümetinin mevcut petrol ablukasının kaldırılmasında aktif rol alması gerekiyor ”dedi.

 

Sanalla, “İngiliz şirketlerinin Libya pazarında başarılı olması için hukukun üstünlüğüne dayalı adil ve adil bir Libya toplumu yaratmada rolünü oynaması gerekiyor” diye devam etti.

 

NOC, Perşembe günü web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, Akakus Oil Operation Company’nin Sharara sahasının çalışanların yaşamlarını ve tesislerinin güvenliğini tehdit eden güvenlik ihlallerine maruz kalmaya devam etmekten derin endişe duyduğunu söyledi.    

 

Silahlı bir grubun 6 Eylül’de askeri üniforma giyen birkaç kişiyle sahaya girdiği söylendi. İnsanların işçilerin konutlarını ve diğer özel mülklerini işgal ettikleri söylendi ve kendilerini veya faaliyet gösterdikleri otoriteyi tanıtmayı reddettiler. Hafta başında NOC, petrol tesislerinin devam eden askeri işgaline karşı uyarıda bulundu.

 

10 Temmuz’da NOC , ülkeden tüm petrol ihracatındaki mücbir sebepleri kaldırdığını açıkladı . Ancak 12 Temmuz’da şirket , tüm petrol ihracatlarında mücbir sebep ilan etmek zorunda kaldığını duyurdu . LNA Genel Komutanlığı’nın Brega, Ras Lanuf, Hariga, Zueitina ve Sidra limanlarından petrol ihracatını bloke etmesinden sonra NOC başlangıçta 18 Ocak’ta mücbir sebep ilan etti.

 

1970 yılında kurulan NOC, genel Libyan Petroleum Corporation’ın yerini aldı. Şirketin, arama, geliştirme ve üretim faaliyetlerini yürüten ve uluslararası şirketlerle katılım anlaşmaları bulunan tamamen kendine ait şirketleri bulunmaktadır. İşletme ayrıca ulusal hizmet, rafinaj ve petrol ve gaz işleme kuruluşlarına da sahiptir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.