• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

21 Haziran 2018 12:30

İran petrol üretim artışının belirlenen kotalarla sağlanması taraftarı !

 İran, OPEC’in üretimi artırmasının anlaşma kotalarının uygulanması ile sağlanabileceğini ve ayrıca bir karara gerek olmadığını açıkladı.

 

İran Petrol Bakanı Bijan Zengeneh CNN’e yaptığı açıklamada, hali hazırda global arz kısıntısı anlaşması içinde üretimlerini aşırı azaltan OPEC üyelerinin arzı kotaları seviyesine çıkarmaları yoluyla OPEC’in toplam petrol arzında bir artış gerçekleştirilmesini kabul edebileceklerini söyledi.

Zengeneh, “Arz kısıntısı anlaşmasına uyum son aylarda yüzde 150’ye çıktı. OPEC’in anlaşmaya uyumunu yüzde 100 seviyesine çekmesi için herhangi bir anlaşmaya ve bir karara ihtiyaç yok” diye konuştu.

OPEC kaynaklarına göre, arz kısıntısı anlaşmasına uyumun yüzde 100 seviyesine çekilmesi piyasalara en az 1 milyon varil/gün petrol girişi sağlayacak.

Viyana’da konuşan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih de piyasanın yılın ikinci yarısı için daha fazla petrol talep ettiğini ve bu talebin karşılanması için OPEC içinde bir konsensüs aramaya devam edeceklerini ifade etti. Falih, “Talepte artış gerekçesinin üstün geleceğine ve doğru şeyi yapacağımıza güveniyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.