• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

11 Nisan 2019 09:57

İstanbul Havalimanı jet yakıtını SOCAR’dan alacak !

SOCAR, 5 yıl boyunca İstanbul Havalimanı’ndaki uçakların yıllık jet yakıtı ihtiyacının 700 bin tonunu karşılayacak.

SOCAR Türkiye yerli ve global oyuncuların yarıştığı İGA’nın jet yakıtı ihalesini, markası olan SOCAR Aviation ile kazandı. Türk havacılık sektörüne 2013 yılında giriş yapan SOCAR, İstanbul Havalimanı’ndaki uçakların yıllık jet yakıtı ihtiyacının 700 bin tonluk kısmını karşılayacak.

Bu yıl içinde yine Türk Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen tüketimlerinin yarısı ile İzmir, Bodrum, Antalya ve Dalaman Havalimanı yakıt tüketimleri SOCAR Aviation tarafından karşılanacak.

STAR RAFİNERİ İLE YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞİZ

SOCAR Türkiye Ticaret Başkanı Murat Erdoğan, SOCAR Türkiye’nin akaryakıt ikmali alanında önemli yatırımlar yaptığını belirterek, “Türkiye’de havacılık sektörü büyüyor. Tam kapasite çalışmaya başladığında, İstanbul Havalimanı’nın Türkiye’deki jet yakıtı tüketiminin yüzde 60’ını oluşturacağı öngörülüyor. İstanbul Havalimanı ve Türk havacılık sektörüyle birlikte büyüyen markamız SOCAR Aviation’ın, yurtiçi ve yurtdışındaki önemli rakipleri arasında böyle önemli bir hacmi ikmal edecek olması, bizim için çok gurur verici” diye konuştu.

Bir SOCAR iştiraki olan STAR Rafineri’nin tam kapasite üretime geçmesiyle yılda 1,6 milyon ton jet yakıtı üreteceğini anımsatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “SOCAR Aviation, kurulduğu günden beri çok önemli işlere imza attı. Pek çok havalimanının jet yakıtı tedarikçisi oldu. Artık STAR Rafineri’nin üretimiyle de yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. SOCAR Türkiye’nin kurduğu entegre değer zinciri içinde faaliyetlerimizi genişleterek sürdüreceğiz.”

Firma Bilgileri

0 (212) 305 00 00 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.