• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

30 Temmuz 2019 09:40

Petrol ofisi 4 istasyonun yıllık satışını 20 saatte sattı…!

PO Marine, tarihinin en büyük yakıt ikmalini İstanbul’da Hamburg Express gemisine 5.000 mt yakıt vererek gerçekleştirdi.

 

Petrol Ofisi’nin denizcilik yakıtları markası PO Marine, tarihinin en büyük yakıt ikmalini İstanbul’da, Hamburg Express adlı konteyner gemisine 5.000 mt (metrik ton) yakıt vererek gerçekleştirdi.

 

 

Küresel denizyolu lojistik firmalarından Hapag-Lloyd’a ait Alman bandralı Hamburg Express adlı konteyner gemisine yapılan yakıt ikmali; Ambarlı Kumport Limanı’nda 24 Temmuz Çarşamba akşamı başlatıldı ve sırasıyla Necati Alpagül, Demre 8 ve Tevfik Kuyumcu barçları ile yaklaşık 20 saat sürdü. Bu yakıt ikmali, 4 akaryakıt istasyonunun bir yıllık yakıt satış miktarına eşit.

 

 

Petrol Ofisi Ticari ve Endüstriyel Satışlar Direktörü Ulvi Kılıç, “5.000 metrik tonluk bu ikmal, Türkiye denizcilik yakıtları pazarında da bir seferde yapılan ikmal miktarı ile kaydedilmiş en önemli rakamlardan biri. İkmal boyutunu örneklemeyle anlatmak gerekirse; Türkiye akaryakıt sektöründe yıllık istasyon satışları toplamını istasyon sayısına böldüğümüzde; gerçekleştirdiğimiz bu yakıt tedariki, 4 istasyonun bir yılda yaptıkları satış miktarlarının toplamına eşit” şeklinde konuştu.

 

 

Türk denizlerinin tamamında yakıt ikmali yapabildiklerini kaydeden Ulvi Kılıç, sözlerine şunları ekledi, “PO Marine olarak, Hopa’dan İskenderun’a kadar uzanan ülkemizin tüm sahil şeridi boyunca konumlandırılmış 7 deniz terminalimiz ve 1 yüzer istasyonumuz ile Türkiye denizlerinin tamamında yakıt ikmali yapabilen tek marka konumundayız

 

. Türkiye’nin sahil şeridine yayılmış en geniş bayi, teslimatçı ağı ve 5 marina istasyonuna sahibiz. PO Marine ile her yıl iç pazar, dış pazar ve madeni yağlar alanında yaklaşık 40.000 gemiye hizmet veriyoruz. 12 deniz tankeri (barç) ile transit ve iç pazarda yıllık yaklaşık 700.000 ton yakıt ikmali gerçekleştiriyoruz. Diğer bir deyişle, PO Marine’in bir günde yaptığı ortalama yakıt satışı miktarı; ortalama 300 istasyonun günlük satış miktarının toplamına eşit”.

 

 

2012 yılı yapımı olan Hamburg Express konteyner gemisi, 142.295 groston ve 13.177 TEU’luk kapasiteye sahip. Hapag- Lloyd’a ait Alman bandralı Hamburg Express, 366 metre uzunluğu ve 48 metre eni ile dünyanın en büyük konteyner gemileri arasında yer alıyor.

 

Firma Bilgileri

0 (212) 329 1500 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.