• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

18 Mayıs 2019 11:52

İyi Ki Varsın: Ali Zengin (Levent Kandemir İle İyi Ki Varsın Serisi)

İYİ Kİ Varsın ALİ ZENGİN ;
Anadolu’nun Türkleştirilmesi ve Müslümanlaştırılması döneminde Bizanslılarla yapılan mücadelenin kahramanı BATTAL GAZİ nin şehri.. Suyu sert, insanı mert olan  bu memleket, tarihteki ilk yerleşim yerlerinden biri.  Kimine göre “Yiğitler yiğidi Battalgazi’nin diyarı”, kimine göre evliyalar memleketi, kimine göreyse Mekke ve Medine’den sonra dünyadaki iki mübarek şehirden bir tanesi …

Eskilerin deyimi ile Dernek Mahallesi , çarşı merkezlerinin parlak taşlarla kaplı olduğu ,,o dönemlerde panayırların. Kernek,dernek ve Düğünlerin kurulduğu ,dönemin genç kızların evlenmeden uğradıkları KERNEK . İşte güzel MALATYA mızdan kısa kısa bahsettim.

Bu haftaki yazı dizimde ; Kendi deyimiyle de adından çokça söz ettiği Battalgazi ve Kerneği öve öve bitiremediği Yörede 1953 yılında dünyaya geldi. Memleketini o denli sevdiğini her sözünde defalarca  ifade etmeden geçemiyor. .Ali ZENGİN ;

Eğitim yıllarından bahsederken . İlk -Orta ve Lise Eğitiminin Malatya da tamamladım. O dönemlerde eğitim alanında başarılı olmak …hem kendimiz ,hem de Büyüklerimiz tarafından da  çok göreceli (tutucu)..bir  o kadar da zor du …diyor. Yöremizde Üniversite statüsünde yerler yoktu. Benim zaten idealimde hep okumak vardı.  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladım. Diyor.

İlk İş hayatına; İmar ve İskan Bakanlığı Fon Saymanı olarak başladım. İşini iyi ve düzgün yaptığında her şeyin yolunda gideceğine inanan bir yapıya sahip oldum. çalışırken en çok dikkat ettiğim şey ise güler yüzlülük ve dürüstlük idi.

Ali Bey ;Dürüstlüğün altını özellikle çiziyor. İşini iyi yapan herkesin dürüst olması gerekir diyor. Her işte empati yapılırsa en iyisi zaten olur diye de ekliyor. Ben bunun semeresini..

Ankara da 1984 yılında PETROL OFİSİ Dağıtım Şirketine FUEL OİL -SİYAH ÜRÜN ikmal ve Pazarlama Şube Müdürü olarak nakil olarak gördüm. Ve Burada Çalışmaya başladım. Diyor.

 

1988 yılında Ankara PETROL OFİSİ Bölge Müdürü oldu.

1990 yılina gelindiğinde ; Ankara da BAŞBAKANLIK VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ nde Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 5 yıl bu görevde kaldı .

1991-1992 yıllarında Kuveyt Evkaf TÜRK FİNANS KURUMU nda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

 

Ali ZENGİN ; o yıllarda enerji sektörü hakkında şu ifadeler de bulunuyor ..

O dönemde Enerji Sektöründe Dağıtım Şirketi sayısı bir parmağı sayısı kadar dı diyor ve ekliyor .çok dikkatli ve takip etmemiz gereken bir görevim. Vardı .

Çok  zorlu bir sektöre, hem insan hem de yeni istihdamlar ve kaynaklar (insan yetiştirirken) onlar için hem iyi bir Yönetici , hem de dürüst ve iyi bir takım lideri olabilmenin zorluğunu  önemini vurguluyor. Biz ler  bunu başardık. ..

ALİ ZENGİN .;çalışma yaşamında , işini iyi yapmak isteyen herkes ara ara  kendi işinden uzaklaşabilmeli ve başka alanlarla kendilerini zenginleştirmeli. Diyor.

Onun engin Deneyimi ve  işini çok iyi yapıyor.olması her zaman  Sektörde yankı bulmuş idi.

2002 yılında ALTINBAŞ HOLDİNG Kuruluşu olan ALPET A.Ş. de Orta Anadolu ve Karadeniz  Bölge Müdürü olarak göreve başladı . Görevini çok dikkatli ve titiz ifa eden Ali ZENGİN 2008  yılına kadar sürdürdüğü görevinde sayısız Bayilikler ..sayısız Toptancı Statüsünde İş insanları ve bir o kadar da isttihdama kazandırdığı insanlar ile adını altın harfler ile yazdırdı.

O dönem de  3 yıl ALİ ZENGİN ile birlikte çalışma imkanı buldum. Sayın Bölge Müdürüm olarak .. iftahar ile bahsettiğim bir İnsan.. onun için kendisine İyi ki varsın yazımda yer vermek istedim.

 

ALPET A.Ş. ailesinden ayrıldıktan sonra bir müddet KADOİL A.Ş. firmasında da görev aldı . ve buradaki görevini bırakarak . Şu anda Sektörde .engin deneyim ve üstün dehasından faydalanabilecek olması .onu daha üstün kılıyor. Ve Ali zengin ifadesinde aynen şöyle diyor ….”Yaptığım her işin .görevimin ,,bütün birimlerinde , empati kurabilmenin öneminden bahsederek ,, işinde diğerlerinden farklı yaptığı şeyin,işlerimizi gözümüz arkada kalmadan profesyonel. çalışma ekibime  teslim ettiğim işler ve eserlerimiz. Diyor…..

Sevgili okurlarım ;Yakınımda olan olmayan , tanıdığımız, yolumuzun kesiştiği, kulağımıza çalınan işini iyi yapan insanları sizlere de tanıtmak; onların başarılarını  paylaşmak üzere çıktım yola.Ne iş yaparlarsa yapsınlar işlerini iyi yapan insanlara sonsuz saygı ve sevgi duyuyorum.  İyi insanların örnek alındığı, iyi işlerin yapıldığı adil ve etik bir iş hayatı için biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyorum. Ve iyi ki varsın diyorum.

Bütün bu vasıfları taşıyan değerli Ağabeyim. Kıymetli İnsan

 

İyi ki varsın Ali ZENGİN, diyoruz.

 

Saygılarımla,

Yazar (Levent KANDEMİR)

 

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.