• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

21 Ekim 2019 10:17

İyi Ki Varsın: İbrahim Attila ACAR (Levent Kandemir İle İyi Ki Varsın Serisi)

Eski zamanlardan beri kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış,

Adını M.Ö. 3400 yıllarında buraya gelen kavimlere önderlik etmiş, ‘Kar’ isimli bir komutandan alan bir şehir KARYA… ve  Halikarnassos’taki Mausoleum’u ya da Halikarnassos Mezar Anıtı’ ile bütünselleşen tarihi yapılara, içinde yaşayan insanların ruhu yansıyan bembeyaz evleri, daracık sokakları ile tarihe tanıklık eden antik kentlerin bir çağdaşı olan Muğla’dan sözediyoruz. Yakın tarihimizde Menteşeoğulları ve sonrasında Fatih Sultan Mehmet dönemi ile  Osmanlı İdaresine geçen Anadolu kenti. Muhteşem doğası ve denizi ile bir turizm cenneti ve aynı zamanda Ülkemizin zengin maden yataklarının ve mermerciliğin başkenti.. Ülkemizin cennet köşesi MUĞLA ..

 

Bu yazı dizimizde ekonomiden siyasete.. Tarımdan enerjiye çok yönlü çalışan,  Kamu bütçesi ve mali yönetim konusunda uzman bir İktisat profesörüne yer veriyoruz.  “Hoca”lığının yanısıra devletin mali anayasası olan “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası konusunda da  yoğun çalışmalar yapan ve bu alanda en fazla lisansüstü tezler yazdıran; Ekonomi Uzmanlığı yanısıra Kalkınma Ajansları, Ticaret ve Sanayi Odaları ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) içinde de aktif rol alan, yönetimlerine katılan;  halkın içerisinde halkla beraber bir Bilim İnsanı, Profesör Dr. İbrahim Attila ACAR’ a yer verdim.

 

 

Yukarıda bahsi geçen o Cennet Vatanımızın  en güzel köşesinin deniz görmeyen tarafında, Kavaklıdere’de,  16 ŞUBAT 1967 tarihinde dünyaya geldi.

 

 

Öğrenim yıllarını Muğla da tamamlayan İbrahim Attila ACAR . Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1990 yılında mezun olmuş; Lisansüstü eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Programında tamamlamıştır.

 

 

Akademik kariyerine 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü “Yönetim Organizasyon” Anabilim dalında başladı. 1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Görevlisi oldu. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Programında “Anayasal Denk Bütçe politikasının Türkiye’de Uygulanabilirliği” isimli doktora teziyle doktor unvanını aldı.

 

 

Kariyerinin sonraki kısmında ise ülkemiz ekonomisinin kalkınmasına destek veren değişik kuruluşlarda görevler üstlenerek devam etmiştir.  Kendisi izmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurucu dekanlığı, ve aynı Üniversitede Rektör yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Halen iktisat Bölümü Öğretim Üyesidir. İktisat Politikası ve Bütçe ve Mali Planlama Anabilim Dalı Başkanlıklarında bulunmuştur. Bilim, Sanayi ve Enerji alanlarında KOSGEB-TÜBİTAK ve ilgili bakanlıklarda Proje değerlendirme uzmanlığı yapmıştır. Ulusal ve Uluslararası bilimsel, mesleki, ekonomik kurum ve kuruluşların yönetimlerinde, kurullarında; farklı komisyon ya da komitelerinde  görev almıştır.

 

 

 

 

 

Son dönemde özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde etkinlik, bütçe plan ilişkisi, devletin yapısal sorunlarına çözümler konularında ve  mali sosyoloji alanında bir çok etkinlik ve Konferanslara katılmıştır. Hem eğitim, hem sosyal alanda, hem de topluma değer katan  faydalı işler yapması ile de ön plana çıkmaktadır. Toplumsal Katkıları  ve Sorumluluk Projeleri ile Medya üzerinden de toplumu aydınlatma görevini sürdürmektedir:

 

  1. TRT Kent Radyo – İzmir “Ekonomi Ajandası” (2015-2018)
  2. Kanal İzmir TV Politik Gündem (2016-…)

 

Bunların yanı sıra çeşitli gazetelerde köşe  yazıları ve  acarhoca.com internet adresi üzerinden de değerlendirmelerini toplumla paylaşmaktadır.

 

 

 

Akademik çalışmaları ise stratejik yönetim, stratejik planlama ve stratejik düşünce üzerinedir. Bu kapsamda mali yönetim, yüksek öğretim, sağlık yönetimi ve ekonomisi, eğitim yönetimi ve planlaması, kırsal kalkınma ve enerji konularında yayınlar yapmış,  proje ve bilimsel toplantılara katılmıştır. Özellikle son dönemde öne çıkan konular olan “Mülteci sorunu, kalkınma, ve kriz” gibi bütün dünyanın gündemindeki konularda hazırlattığı tezler ile de dikkat çekmektedir.

 

  1. X. ve XI. Kalkınma Planları Özel İhtisas Komisyonu üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Acar Yüksek Öğretim konusunda ulusal ve uluslararası toplantılarda da görev almış ve aktif katılım sağlamıştır. Üniversite eğitiminde etkinlik, Üniversite sıralamaları, Avrupa Üniversiteler Birliği yüksek öğretimi değerlendirme ve derecelendirme çalışmalarında “Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde Üniversitelerin Rolü” konusunda sunumlar yapmıştır.

 

Bağımsız denetçilik yanısıra, proje değerlendiricisi ve bilirkişilik görevlerini de yürütmektedir.

 

 

Sinerjik ve iletişim odaklı bir yönetim anlayışını benimseyen Prof. Dr. Acar; takım ruhu ve liyakat tabanlı yaklaşımlara önem vermektedir. İyi oyunun “iyi kurallar kadar iyi oyuncularla” mümkün olabileceğine inanmakta ve bu doğrultuda çalışmaktadır.

 

İbrahim Attila ACAR’ın, Ülke SEVDALISI,  girişimci ve yardımsever bir  kişiliği var. hem Uluslar arası hem de Yurtiçi alanında yaratıcılık özelliği ve bilge kişiliği ile toplumun sevgisini ve takdirini almış vasıfları, üzerinde  bulundurmaktadır.  Gelecekte de insanlık adına faydalı pek çok kapsamlı projelere hayat vereceğine inanıyor ve kendilerine,

 

 

PETROL PİYASASI AİLESİ olarak

İyi ki varsın ACAR Hoca

diyoruz.

Levent KANDEMİR.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.