• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

10 Mayıs 2019 10:43

İyi Ki Varsın: Mehmet Gültekin (Levent Kandemir İle İyi Ki Varsın Serisi)

 

İyi ki varsın MEHMET GÜLTEKİN.
Tarih boyunca, bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Malatya …,tarihi kervan ve İpek yollarının birleştiği aynı tarihin dokusunu içerisinde bırakan ,zengin kültürü,yeşil doğasıyla Darende ilçemizle bir başka tarih dokusu …
Darende ilçemiz. Anadolu Selçuklu medeniyetlerinin İslam kültürü ve ticareti içerisinde barındıran kültürü ile bir başka zarif bir o kadar da derin ve manalı.

 

İşte Mehmet Gültekin ;1947 Malatya -Darende de dünyaya geldi. İlk ve Orta Öğrenimini   Darende de  , Lise yıllarını Sivas ilinde tamamladı. Mehmet Gültekin çok zengin bir aile kültüründen gelmesi sebebi ile . tek hedefi Yüksek tahsilini tamamlamak olduğu için,Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisin de tamamlayarak ilk memuriyetine, Devlet planlama teşkilatında başlamıştır. 1970 yılar Türkiye de gerçek anlamda zor bir o kadar da göreceli yıllardı. Çok azimli bir o kadar da başarılı bir karekteristik yapısı olduğu için,Hizmet yılları içinde İngiltere-Londra Kraliyet Enstitüsü organizesinde katıldığı 6 aylık İngilizce kursu bitimi ile ,yaptığı yedek subay askerlik görevi sonrasında yeniden devlet planlama teşkilatına dönerek,uzman yardımcılığı ile görevine devam eden GÜLTEKİN ; 1984 yılında

Devlet Planlama Teşkilatın da Genel sekreterliğine yükseldi.

Merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut ÖZAL ın .Başbakanlığı döneminde 1984 yılında .Türkiyenin Enerji Sektöründe lider markası olan Petrol Ofisi A.Ş. inde Genel Müdürü aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanlığına ,Mehmet Gültekin getirilmesi bir tesadüf değildi. Çünkü Mehmet Gültekin ,üstün dehası bitip tükenmek bilmeyen çalışmaları ile Petrol Ofisinde ilklerin Genel Müdürü oldu. Onun döneminde Petrol Ofisi ; satış,Bayilik personel eğitimi ve istihdamı noktalarında altın çağını yaşadı. O bir EKOL aynı zamanda Ülkenin başarılı en genç Genel Müdürü unvanı nı aldı.

Onun bu başarılarını görmezlikten gelmek mümkün değildi. 1990 yılının Mart başında T.C BAŞBAKANLIK Müşavirliği görevine getirildi.

Mehmet Gültekin ,6 yıl burada görev almasından sonra 1996 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevine atandı. Devletine olan bağlılığı,sadakati ve muhteşem  başarılara imza atması, birileri tarafından sürekli takip ediliyordu ve  1997 yılında tekrar Başbakanlık Müşavirliği ile ödüllendirildi.

O yıllarda Petrol Ofisinde olan hareketlilik Mehmet Gültekin ‘ in tekrar Genel Müdürlüğüne getirilmesinin sinyallerini vermesi ile 2. kez PETROL OFISI ın Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Bu yıllarda Siyasi otorite. Mehmet Gültekin’in ,duyarlı ,sağduyulu ve dik duruşunu takip ediyordu. Ve onu MALATYA Milletvekili adayı olmasını istiyordu.ve kendisi seçimlere katıldı. 1999 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçiminde Malatya’dan aday oldu,seçim sonrası tekrar üçüncü kez Petrol Ofisi Genel Müdür olarak atandı.

Mehmet GÜLTEKİN ;

2000 yılında Petrol Ofisinin Özelleştirilmesinin ardından kısa bir süre Enerji Bakanlığı Müşavirliği görevimin ardından 15.11.2001 yılında devletten emekli oldum ve 2002 yılında Alpetin kurucu Genel Müdürü olarak Özel sektör yılları başladı,2006 yılına kadar Genel Müdürlüğünün ardından Altınbaş Holding Enerji Grup Başkanlığı.yaptı. ALPET A.Ş.  de görevine  devam etmektedir.

ALPET A.Ş. Genel Müdürlüğü yapmış olduğu döneminde ALPET, Türkiye’nin stratejik noktalarına kurulmuş dolum tesisleri ile ve bayilikleri ile .istenilen seviyelere taşınmıştır.

Mehmet GÜLTEKİN ; Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma adına bir çok ilklere de imza atmasını bilmiştir. Bir çok STK da yer almasının yanı sıra ;

( AKADER )Akaryakıt dağıtım ve depolama şirketleri derneği yönetim kurulu başkanlığı

Büyük kulüp derneği üyeliği

– Anadolu kulüp üyeliği-Fenerbahçe spor kulübü kongre üyeliği,

ANKARA -Darende yardımlaşma ve kültür derneği başkanlık ve üyeliği

30 yıldan beri Darende adına çıkartılan Darendelinin sesi gazetesinde sağladığı destek ve öneri ile gazetenin gündemde kalmasını ve yayına devam etmesinin öncülüğü

Yayınladığı eserlerin de imzasını atan Mehmet GÜLTEKİN’in Özel Sektör yatırımlarının Teşviki ve sistem Hakkında Öneriler (DPT/1979)

Türkiye’de Toprak ve Kaynaklarının değerlendirilmesi (DPT/1971) isimli eserlerin sahibidir.

 

“Üstelemek başarının temel unsurudur”  ilkesi ile o hep bir şeyleri üstlenmiş.  Devlet Kadrolarında başarıdan Başarıya koşmuş ,Özel Sektör engin deneyim ve tecrübelerini aktarıp, Enerji Sektöründe ALPET A.Ş. ile taçlandırmış. O bir değişimin ustası.aynı zamanda duayeni.

Millet ,Vatan ve hemşehricilik sevgisinin  anahtarının çok çalışmaktan geçtiğini sürekli ifade eden,yardımsever kişiliği ile yaklaşık 2500 kişiye iş istihdamı sağlayan ,Evli ve İKİ Çocuk Babası  olan Mehmet Gültekin ‘ e

İyi ki varsın Mehmet GÜLTEKİN , diyoruz.

 

Saygılarımla,

Yazar (Levent KANDEMİR)

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.