• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

28 Ağustos 2019 10:38

İyi Ki Varsın: Mustafa Murat KAPLAN (Levent Kandemir İle İyi Ki Varsın Serisi)

İyi ki varsın Mustafa Murat KAPLAN .

 

Bu haftaki yazı dizimizin konuğu ;

 

Kendi memleketimizden yakinen tanıdığımız bir çehre.tanıdık bir yüz ,bağdaştırıcı bir insan . Mustafa Murat KAPLAN .

 

Tarihi M.Ö yıllara dayanan eski medeniyetler beşiklik yapmış ,Ahilik geleneğinin  içerisinde barındıran Hasandede ,Haydardede ve Koçubaba gibi Zengin tarihsel ve kültürel bir geçmişi olan yöre .ayrıca Ülkemizin en önemli Sanayi endüstri ve Petro Kimya sanayisinin kalbi. Savunma Sanayisinde Silaha adını veren Şehir  KIRIKKALE .

 

 

 

Mustafa Murat KAPLAN ebeveyn olarak aslen Ahilik şehri Kırşehir kökenli ama  1979 Kırıkkale doğumlu . İlk, orta, lise VE üniversite dahil , bütün tahsil hayatını Kırıkkale’de yaptı. Akabinde 2002 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Kırıkkale Barosuna kaydını yaptırmak suretiyle avukatlık stajına başladı.

 

Stajı tamamladıktan hemen  sonra 2003 yılında Ankara’da Türk Metal Sendikası Genel Merkez Hukuk Müşaviri olarak göreve başladı.

 

“Kendisinin ifadesi ile ..yaşadığım ,doğup büyüdüğüm şehirden ayrılmak zorunda kaldım ..”

 

Türk Metal Sendikası anlaşmalı olarak ilk çalışma ortamımdı. Dolayısı ile .deneyimlerimi , edinimlerimi burada kazandım. Ben burada Kuruma hizmet ettiğim için, Serbest avukatlık la iştigal eden meslektaşlarımdan ayrılan en önemli özelliğim Kurumda çeşitlilik ve insanlar la olan sürekli diyalog ve iletişimim ve müşteri devamlılığımdı. Diyor.

 

Kendisinin hedefleri ve istatistiksel  kuralları var.bu nedenle  sendikada çalışırken Gazi Üniversitesi’nde mastır çalışması ile

 

  • Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bilim Dalı nda (Yüksek Lisansını) tamamladı.

STK da olan iş yaşamı 2010 yılına kadar devam etti. O artık kendi işini yapmayı planlıyordu. Kendisi gibi Hukukçu olan eşi Merve Türkmen KAPLAN ile Evli ve 1 çocuk Babası  ..o yıllar da  Ankara da birlikte işlerini yürütecekleri yazıhanelerini açtılar.Eşi ile  birlikte bir şeyler yapmanın zamanı geldiğini biliyorlardı.

 

 

Mustafa Murat KAPLAN ; ifadelerinde ;

 

Mesleğimiz gereği Sınırlı zamanımızve kaynaklarımız olduğunu kabul ediyoruz.mesleğimiz gereği herkes için her şeyi yapamayacağınızı kabul etmek zorundayız. Mevcut müvekkillerimizi  ve iş kaynaklarımızı değerlendirmek ve kazançlılıklarını ölçmek için zamanı iyi değerlendirmek  zorundayız aksi takdirde, toplumsal yaşamımızı derinden etkileyecek birçok değişiklik yapmak zorunda kalabiliriz. Diyor.

 

Türkiye’de avukatların en büyük sorunu avukata tanınan haklara saygı duyulmamasıdır. Haklarımızı bazen aynı okuldan mezun olduğumuz arkadaşlarımız olan; hakim ve savcılara karşı bile savunmamız gerekmekte.

 

Ülkemizde oldukça fazla sayıda hukuk fakültesinin açılması ülkemizin bir başka sorunu olarak karşımıza çıkıyor.  Bugün itibari ile hukuk fakültelerinde yakın 150.000 e yakın öğrenci var.

 

Bu sorunlardan en önemlilerinden birisi de ,ülkemizde mesleğe yeni başlayan arkadaşların, mesleki yeterliliğinin bulunup bulunmadığıdır.

 

Mustafa Murat Kaplan ;mesleğim gereği ,hukuk sistemi neyi gerektiriyorsa, bütün zorluklara rağmen adaletin tesisine katkıda bulunmak benim için apayrı bir mutluluk kaynağı, sanırım dünyaya yeniden gelsem bu mutluluktan asla vazgeçmezdim. Diyor.

 

 

“Enerjimiz in kökeninde İnsan olmak var.Ana  ham maddemiz Sistem ve adalete dayalı. petrolpiyasasi.com.tr Akaryakıt  Sektörü Platformunda  Mustafa Murat KAPLAN ‘ a yer verdik. Enerjisi hiç bitmeyen dolu dolu yaşayan bir insan ”

 

Ülkesine olan sevgisi,adalet ve sosyal dayanışma platformunda kazandırdığı  değerleri,Hukuk platformunda , yeni jenerasyonlara sağlayacağı katkılardan ,Meslektaşları ile olan dayanışma ve birliktelik anlayışından ,Yasa ve yasaların ilk temel amacı olan insanlara güçlü ve vicdanlı olması hususlarından ; en önemlisi Hak ve Adalet sisteminde doğru ve ilkeli davranışlarından dolayı

 

İyi ki varsın Mustafa Murat KAPLAN diyorum.

 

Saygılarımla…

 

Levent Kandemir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.