• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

26 Ağustos 2019 14:54

İyi Ki Varsın: Nilgün ÇAĞLAYAN (Levent Kandemir İle İyi Ki Varsın Serisi)

Tarihi ipek yolu güzergahı üzerinde, doğal güzellikleri, tarihi dokusu,arkeolojik sit alanları,manastırları,mağaraları ,gölleri,şelaleleri,yayları ile turizm alanında da adından söz ettiren Karadeniz in en eski kendine hayran bıraktıracak şehirlerinden ..bir kent Gümüşhane.

 

05/05/1966 doğumlu olan Nilgül ÇAĞLAYAN Gümüşhanane doğumlu.

 

Eğitim hayatını Gümüşhane de ilköğretim başta olmak üzere ,başarı dolu bir merhalede Lise eğitimini de ,dereceler ile bitirmesinin ardından..

 

Onun tek hayali olan Eczacılık da ..ilerlemek istiyordu. Hedef belli idi. Çok çalışdı. İdeal belirledi. Ve sonunda istediği oldu. Hacettepe üniversitesi eczacılık fakültesini kazandı.  Hacettepe eczacılık fakültesinden de yüksek başarıyla dereceyle mezun olduktan sonra,

 

Önce neyi nasıl başarmak istediğini düşündü. Geleceğe dair vizyonunu gerçekleştirmek istiyordu.önce Para kazanmak istiyordu.

 

1987 yılında .Karadeniz Bölgemizin güzel bir sanayi, Liman şehri olan Trabzon’a gelerek  Nil Eczanesi adı altında eczane açtı. İş hayatı böylece başladı.

 

O hiçbir zaman mesleğinden hayıflanmadı,benim sloganım; “Eczacı her zaman halkın ilk  ve en yakın sağlık danışmanıdır”.Diyor.

 

O mesleğini çok seviyordu. Nilgül Çağlayan ifadesinde şunu belirtmeden geçemiyor:”Bizler mesleğimizi seviyoruz, sevmek zorundayız istihdamımız insan odaklı onlar yaşamdır, yaşamımızın birer kesitidir. Belirli günlerde eczaneler, eczacının evi olur. İhtiyacı olana derman olmak için uykusuz saatler geçiriyoruz,bir kere olsun sitem etmedik.”

 

O hiçbir zaman ticari kazancı değil, insan sağlığını ön palanda tuttum, hiç bir zaman meslek etiğinden ve yemininden ödün vermedim diyor.

 

Nilgül ÇAĞLAYAN aynı zaman da çevreci ve sosyal platformlar da emsal teşkil edebilecek değerde paylaşımcı.

 

Trabzon’da mesleğimi icra ederken meslek örgütümde görevler aldıAyrıca  birçok sivil toplum örgütüne üye .HD (insan hakları Derneģi),Doğa ve Tenis kulubu ,G.D.gibi derneklerde üyeliği var.

 

Karadeniz bilindiği üzere açık bir Pazar. Türkiye nin Doğu ve Kuzey Doğu sınır komşusu olan Rusya Ve Gürcistan Kapılarının ticari ayağı konumunda.

 

Rusya nın Batum -Gürcistan sınır ticaretinin serbest bırakıldığı ilk yıllarda Trabzon da bulunan eczanesi Turistlerin ,hastaların ve hasta yakınlarının uğrak yeri olmuş. Bir çok medeniyetler ile  güzel diyaloglar ,alışveriş ,ticaret ve dostluk imkanı sağlamış.Kendisi zaten onlar benim için kültür zenginliği ve hazinesi oldu diyor.

 

O dönem de Yörenin Mahalli Gazetesi olan Zigana Gazetesinde görev yaptı. Karadeniz Bölgesin de özellikle Trabzon da İlk Bayan Yazı işleri Müdürü olarak kayıtlara geçti.

Nilgül ÇAĞLAYAN;    

2004 yılında eczanesini ,Ankara rüzgarlı sokak ulus adresine taşıdı.

Şimdi de Çakırlar /ANKARA da yeni adresimde mesleğime devam ediyor..Butik bir semt eczanesi var. Mesleğimi ilk günkü gibi sevgi ile fedakarlıkla yapmaktan mutlu.Bunun yanıda Ankara Genç Girişim ve Yönetişim detneğine (GGYD) üyeliği var.

Her zaman mesleğimde ve meslek dışında sosyal içerilikli dernek ve projelerde de yer almaktan usanmıyor.

 

Biz,bu yazı dizimizde Eczacılık da daha iyi yaşamak, akıllı ilaçları, nano teknolojiyi ve daha pek çok şeyi insana olan yatırımı destekleyen ,

Hayata hasta olarak değil olumlu bakanlar, daha nitelikli ve kaliteli bir yaşam sürüyor diyen ,yüksek bir enerjiye sahip Nilgül ÇAĞLAYAN’a yer verdik.

 

 Ülkesine olan sevgisi  ,girişimci ruhu ,yardımsever kişiliği ,Eczacılık  alanında yaratıcılık özelliği ve çalışkanlığı ve bilge kişiliği ile toplumun sevgisini ve takdirini almış vasıfları üzerinde bulundurması onun bir sevdası olduğunu biliyor , insanlık adına faydalı çoğu kapsamlı projelerin hayata kazandıracağı için…

 

 İyi ki varsın Nilgül ÇAĞLAYAN diyorum,

 

Saygılarımla Levent KANDEMİR.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.