• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

4 Ekim 2019 10:56

İyi Ki Varsın: Özcan KILIÇ (Levent Kandemir İle İyi Ki Varsın Serisi)

İyi ki varsın Özcan KILIÇ…

 

Antik çağlardan beri süre gelen tarihi dokusu ve sonrasında Osmanlı Döneminde ,Türk aşiret ve cemaatlerinin Anadolu’da – bilhassa Orta Anadolu’da- iskan edildikleri topraklar arasında Bunlardan “Kırıkkal’a denilen bölgeye yerleştirildikleri bilinmektedir.
1925 li Cumhuriyet yıllarında ..Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK , kırık köyü denilen bölgede Yörenin Kahyası Hüseyin Avni Bey ‘ e…buraları sessiz kalmasın. Sanayi kurulsun, bacalar tütsün dediğinde ..

 

Dönemin Kahyası; Paşam ..topraklar Size ve Cumhuriyetimize armağan olsun demiş. Ve bunun üzerine 2 adet silah ve Mühimmat fabrikası inşa edilmiştir. . Aynı kuruma bağlı fabrika sayısı arttıkça personel ve işçi sayısı da artmış.Demiryolu, fabrikalarla yerleşim bölgesi arasında sınır oluşturan Şehirde Sanayi ilerlemiştir. ..

 

 

 

 

Günümüzde ; TÜPRAŞ A.Ş. Rafinerisinde içerisinde barındıran , Sanayi,endüstri ve Bilişim sektörünün öncü kenti …Silaha da adını veren Şehir …KIRIKKALE ..

Yazı dizimde …çok kıymet verdiğim .Bilişim…enerji ve İnsan kaynakları Uzmanı ..usta Eğitimci. Özcan KILIÇ ‘ a yer verdim.

1957 yılında Kırıkkale de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini doğduğu yerde tamamlayan Özcan KILIÇ .. Balıkesir Necati eğitim enstitüsü Türkçe bölümünden 1976 yılında mezun olduYüksek tahsil için daha sonra Erzurum Kazım Karabekir eğitim enstitüsünde tamamlayarak 1979 yılında öğretmen oldu.

 

 

 

ÖZCAN KILIÇ ;
4 yıl Almanya da kaldı…Orada “Eğitilmiş insan nasıldır?” diye Sorduğumda;Eğitimcisinden,velisine, yöneticisinden, sokaktaki insanına kadar herkes hemen hemen aynı cevabı verir.

 

Anaokulundan itibaren öğretmen, veli, yönetici nasıl bir insana doğru katkıda bulunacağını bilir. Ülkemizde maalesef bu durum çok ama çok farklı ifadelerinde bulundu.

 

EĞİTİM İNSANI ;Dimağı,fikri ve sorumluluk duygusu gelişmiş insandır.
Dimağ yani akıl tek başına olamaz. Fikir yapısını da geliştirmeliyiz. Fikrin erişimi için de imkânlar yaratılmalı.

 

Böylelikle o çocuk içerisindeki çoşkuyu yaşamalı. Hissetmeli. İşte en önemli kısımda burada devreye giriyor. Sorumluluk duygusu da olmalı ki, insan hayatının bir anlamı olsun.

 

Bu nedenle insan ailesine, vatanına, derslerine karşı bir sorumluluk duysun.
Yurt dışı faaliyetleri sırasında ,sektör içindeki kapsamlı çalışmaları,sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer aldığı etkinlikleri alanında, enerjisine güç kattı. 1984 yılında Ülkesine dönen ÖZCAN KILIÇ

 

 

“ İnsan eğitimin değil, eğitim insanın hizmetinde olmalı” ilkesi ile Eğitim -Bilişim Sektöründe ilklere imza atarak, ÇA-KA dershane hizmetlerini İlk kez Kırıkkale ye getiren Yönetici olmanın gururunu yaşadı.

 

O aynı zaman da Siyaset Bilimi alanında Uzman ..Eğitim,sosyal yardımlaşma Bilişim faaliyetleri çevresindeki edinimleri onu siyasi oteritenin tam ortasına taşıdı.

 

Kırıkkale Belediyesinde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.
Kendisi bir çok Sivil TOPLUM Kuruluşları başta olmak üzere Yabancı Dil ,Eğitim, İnsan Kaynakları,Türk Dili Eğitimi, vs. kurumlarda Yöneticilik yaptı. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 3 çocuk Babası,

 

ÖZCAN KILIÇ ;Sosyal Sorumluluk ve İnsan Gelişimi alanında, eğitimin günümüz şartlarına adapte edilebilmesi için farklı ülkelerdeki eğitim modellerini inceledi., elde ettiği bilgiler ışığında ülkemizin ve toplumun kültürel ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak teknoloji okuryazarı ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek amacıyla Kırıkkale de ilk ve tek, odağı insan olan ŞEMA Kolejinin kurulmasında öncülük etti. Halen Kurumun Yönetim Kadrosunda yer almaktadır.

 

 

 

 

Kolejimizde ;
Nitelikli ve deneyimli Öğretim kadrolarımız ile ,öğrencilerimizin gelişimlerinde, her türlü desteğin yanında ,proje tabanlı öğrenimlerini,edinimlerini ,gerçek hayata aktarma yöntemlerini geliştiriyoruz. İfadelerinde bulundu.

 

Petrol piyasası ailesinde;

Özcan KILIÇ’ ın ,girişimci ruhu ,yardımsever kişiliği ,teknoloji alanında yaratıcılık özelliği ve bilge kişiliği ile toplumun sevgisini ve takdirini almış vasıfları üzerinde bulundurması , gelecek de de ,insanlık adına faydalı çoğu kapsamlı projelerin hayata kazandıracağını biliyor., ve kendilerine.

 

iyi ki varsın dedik.

Saygılarımla ….

Levent KANDEMİR

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.