• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

31 Temmuz 2019 17:16

İyi Ki Varsın: Semra TUNCER (Levent Kandemir İle İyi Ki Varsın Serisi)

 

 

İyi ki varsın Semra TUNCER ..

 

İyi ki varsın yazı dizim de ner den başlasak diye düşündüm. Ve kendi kendime .. hem okul arkadaşım dediğim ,nadide bir insanı kalemime  alıyım dedim.

 

Evliya Çelebi, bu kazayı  gördükten sonra “Buradan tüccar çıkmaz, burası ilim irfanla uğraşanların yeri,” dediği ,Üzümünden mi, genç kızların güzel kokusu nedeniyle kabuklarını kesip çeyizlerine koydukları elmasından mı, yoksa Osmanlı’da savaşa giden askerlerin yemeği olarak bilinen, en az 12 saat pişirilmesi gereken dolmasından mı bahsetmek istediğim .Karadeniz topraklarında zengin tarihi medeniyetler beşiği Çorum -İskilip ten başkası değil.

 

İşte bu haftaki yazı dizimin konuğu Semra TUNCER  aslen İskilip  ama tüm yaşamını Kırıkkale de gerçekleştirmiş.

 

Kendi kaleminden alınıtı da ;1968 Yılının bir Mayıs akşamı Dünya’ya geldim.Yaşları benden oldukça büyük, 4 kardeşe 5.olarak hayata gözlerimi açmışım .Babam MKEK  de çalışan bir muhasebe şefi,

 

 

Annem ise tipik bir ev kadını ..diyor.

 

Henüz 9 yaşında iken Babasını kaybetmenin onu anıları ile baş başa bırakmış. Babasız kalmanın  burukluğunu yüreğinden atamamış.halende onun peşini bırakmamış.

 

Eğitim hayatı bir o kadar renkli ..Başta evin büyüğü bir  ağabeyinin olması, Lise yıllarında ,Kız Meslek lisesine gitmesinde payı oldukca büyük .o hem tahsil hayatına ,hem de kardeşlerini büyütmek için evin 2. ci bir Anne rolünde olmuş.yılmamış,usanmamış ..tahsilini  Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamlamış .

 

Semra TUNCER :  Her kız gibi evlilik hayatım başladı bir erkek bir ve 8 sene aradan  sonra bir kız çocugu dünyaya geldi.ama bu evlilikte 13 Yıl sürdü. Ve eşimden ayrıldım. Çocuk büyütmek aslında bir sanat o hem senin canın hem onun canı sensin.Ve senin yaşadıkların hem onun yaşama bakış açısı ve aradaki ince çizgi. Diyor.

 

İstanbul da Anneanne sinin  yanına gelen Semra Tuncer . Yönetici Asistanlığı, diksiyon gelişim Uzmanlığı ,dans kursları,ve Sosyal destek projelerine katılmış. Çocukları ile birlikte, bir yaşam tarzı oluşturarak,onları hayata hazırlamanın telaşını omuzlarında hissederek,tam anlamı ile   O artık bir iş kadını olmuştu. Annesinin ciddi anlamda  rahatsızlığı,onun için ikinci bir merhale ancak, sevginin ,sadakatin ne kadar kutsal olduğu bilinci onu hiçbir zaman yıldırmayarak, Ailesinin de yaşam koçu olması,birlikteliklerini bir o kadar perçinlemiştir.

Aynı çatı altında mutlu ama bir o kadar zorluklarla dolu hayatının tek neşe kaynağı olan  Çocukları da ,Üniversite eğitimi alıyorlar.

Semra Tuncer : Eğitiminde olan tüm birikimlerini …Eğitim Koçluğuna vermiş.trafik eğitim koçu.Rehberlik konusunda uzman deneyimli bir iş insanı.

 

 

Semra TUNCER ifadelerinde :

Bir kişiler ile eğitim.rehberlik gibi konularda , kendi hedefleri  esas alınarak yapılan görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Sistemimiz de  gelişimini sağlamak isteyecek olan ihtiyaç sahibi olan öğrencilerdir.  Onlar  bu süreçte sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir.

 

Semra Tuncer . öğrencinin yanında olan rehber niteliği taşımaktadır. Öğrencinin kendisini tanımasına, bu süreçte hedef belirlemesine yardımcı olacak görüşmeler ve etkinlikler yapmaktadır. Öğrencim ve benim aramda karşılıklı güven ve gönüllülük üzerine inşa edilen gelişim sürecidir.

 

Bizler bir şekilde bireylerin. Takibi,başarısı,kaygı ve endişeleri,sosyal iletişimleri konularında da Rehberlik yapıyoruz.

 

Bireylerin sürüş ,tanıma ..her türlü performans eğitimleri. Ve  gelişimini destekleyen güç birliği içerisindeyiz. Diyor.

 

Şuan 2 kedim 2akvaryumum küçücük balkaonumda çiçeklerim 2 evladım ve ben yaşarken istanbul’da herkese hayata karşı ayakta cesur ve güvenle yarınlara doğru yol alıyoruz demekte.

 

 

Semra TUNCER ;.zor yılların .tozlu yolların kadını. bilge kişiliği ile toplumun sevgisini ve takdirini almış vasıfları üzerinde bulundurması ile Olgun ..deneyimli, yardımsever kişiliği ,hayata renk renk .nakış nakış işlediği coçukları ile ,eğitimci kimliği ile paylaşmayı seven bir karekteristik yapısı var.

 

, gelecek de de ,insanlık adına faydalı çoğu kapsamlı projelerin hayata kazandıracağını biliyor., kendilerine,

 

 iyi ki varsın Semra TUNCER diyorum ..

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.