• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

7 Ağustos 2020 11:09

OGUK ve SDS Yedek İşçileri Destekliyor!

Industry body Oil & Gas UK Çarşamba günü yaptığı açıklamada, işten çıkarmadan etkilenen petrol ve gaz işçilerine destek sağlamak için Skills Development Scotland beceri kuruluşu ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

 

İki kuruluş, sektörde işlerini kaybedenlere rehberlik etmek için 18 Ağustos’ta ücretsiz bir web semineri verecek. Web semineri, yardımın nerede bulunabileceğini vurgulayacak ve şimdi ve gelecekte iş olanakları olabilecek diğer sektörlere işaret edecektir.

 

OGUK, web seminerinin endüstrinin geleceğini şekillendirmek ve sektörün enerji geçişinde tam bir rol oynamasına yardımcı olan bir toparlanmayı desteklemek için aldığı bir dizi proaktif önlemden biri olduğunu söyledi.

 

OGUK İşgücü Katılımı ve Becerileri Müdürü Alix Thom Çarşamba günü Rigzone’a gönderilen bir organizasyonda yaptığı açıklamada, “Bunlar tüm sektörler için zorlu zamanlar ve bunun insanların işleri ve geçim kaynakları üzerindeki etkisini neredeyse her gün haberlerde görüyoruz” dedi.

 

“Sektör toparlanırken ve enerji dönüşümündeki rolünü benimserken gelecekte onların becerilerine ihtiyaç duyacağımızın bilincinde olsak da, son dört ayın insani maliyetini ve uygulamış olanlara yardım etme ihtiyacının da farkındayız. Thom, sektör adına önemli beceriler ”dedi.

 

OGUK temsilcisi, “Sektörümüz oldukça dirençli insanlarla son derece dirençli olsa da, hem salgın hem de sürekli düşük emtia fiyatlarının zorlukları, krizden yeni yeni çıkmaya başlayan bir endüstri üzerinde daha da fazla baskı yarattı,” diye devam etti.

 

Nisan ayında OGUK , önümüzdeki 12-18 ay içinde sektörde 30.000’e kadar işin kaybedilebileceği konusunda uyardı . OGUK Çarşamba günü açıkladı, şimdiye kadar 9.000’e kadar işten çıkarma yapıldığı bildirildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.