• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

26 Şubat 2022 09:49

OPEC+ petrol arzını artırabilir!

Küresel petrol üretimi Covid-19 pandemisi nedeniyle sekteye uğramıştı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla petrol talebinde artış yaşanabilir. OPEC+ üretim kapasitesini konuşmak için bir araya geliyor. Toplantıdan üretim artışı kararı çıkabilir.

 

 

Covid-19 salgını kaynaklı talep düşüşü nedeniyle Nisan 2020’de günlük ham petrol üretiminde yaklaşık 10 milyon varillik kesintiye giden OPEC+ grubu, talebin toparlanma sürecine girmesiyle söz konusu üretim kesintilerini Nisan 2021’den bu yana belirli aralıklarla hafifletmeye başladı.

 

Arzın talebin gerisinde kalması petrol fiyatlarında yükselişe neden olmasına ve ABD’nin başı çektiği bazı ülkelerin üretimi daha da artırma çağrısına rağmen, grup günlük üretiminde, ağustos ayından bu yana her ay 400 bin varillik kademeli üretim artışı planına devam ediyor.

 

 

 

#petrol #petpolpiyasası #akaryakıt #benzin #dizel #lpg #yakıt #istasyon #zam #litrefiyatı #kanopi #market #merkezbankası #kasımayıfiyatgelişmeleriraporu  #eflasyon #dagıtımşirketi #dolar #euro #türkiye #eflasyon #sektör #pompa #yazarkasa #litre #epdk #puis #epgis #enerji #motorin #kursunsuz #turkey #istanbul #ankara #ekonomi #brent #opec #varil #borsa #hampetrol #novak #rusya #azizakgül #mader #mersin

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.