• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

4 Ağustos 2020 11:18

OPEC Tedarikinde Petrol Düz Ekonomik Kazançları Dengeliyor!

 

 Yatırımcılar, büyük ekonomilerdeki ekonomik toparlanma belirtilerine karşı piyasaya isabet eden ek OPEC arzını tarttıkları için petrol, iki haftadaki en büyük kazancın ardından New York’ta 41 $ civarında bir varil tuttu.

 

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre OPEC’in ham üretimi geçen ay Suudi Arabistan liderliğindeki grup ve müttefiklerinin bu ayki tarihi kesintilerini gevşeterek yükseldi. Petrol vadeli işlemleri Pazartesi günü ikinci bir günlük artış için% 1,8 ekleyerek ABD imalat sanayiinin Temmuz ayında hızlı bir şekilde genişlemesinden sonra daha güçlü hisse senetlerini izlerken euro bölgesi fabrikaları büyümeye geri döndü.

 

Bununla birlikte, vadeli işlem eğrisi, Mayıs ayından bu yana en geniş contango yakınındaki ABD ham petrolü için üç aylık zaman dilimi ile bazı zayıflık gösteriyor ve aşırı arz konusunda bazı endişeler olduğunu gösteriyor.

 

Artan virüs vakaları, tüketimde sürekli iyileşme konusunda şüpheler doğduğundan, petrol Haziran ayından bu yana varil başına 40 dolara yakın kaldı. OPEC +, Asya’nın bazı bölgelerinde salgın ortaya çıktığında pazara arzını geri döndürüyor ve Hindistan’da dizel satışlarının geçtiğimiz ay keskin bir şekilde kaybolması bekleniyor.

 

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, “Veriler şu anda çok karışık ve belirsizliğe katkıda bulunacak ve oynaklık piyasada düşük kalacaktır” dedi. henüz.”

 

Fiyat:

 

Eylül ayında West Texas Intermediate, New York Ticaret Borsası’nda Londra saatiyle 07: 55’te 5 sent düşerek varil başına 40,96 dolara düştü.

 

Ekim ayı için Brent Pazartesi günü neredeyse% 1,5 arttıktan sonra ICE Futures Europe borsasında% 0,2 düşerek 44,07 $ oldu.

 

Ham vadeli işlemler Şanghay Uluslararası Enerji Borsası’nda% 0.6 artışla 281.4 yuan’a yükseldi.

 

WTI’nın üç aylık zaman dilimi, 28 Mayıs’tan bu yana en geniş olan Perşembe günü 1 dolardan biraz daralan, 90 sentlik bir contangodaydı. Pazar yapısı, yakın tarihli sözleşmelerin daha sonra tarihli olanlardan daha ucuz olduğu yerdir.

 

OPEC, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt, haziranın kaldırılması yönündeki çabaları artırdıklarında Haziran ayında kesilen ek üretimi geri yüklerken, geçen ay üretimini günde 900.000 varil 23.43 milyona çıkardı. Piyasa, Suudi Aramco’nun ana ham kalite için resmi satış fiyatını Mayıs ayından bu yana ilk kez kesip düşürmediğini görmek için bu hafta izleyecek.

 

Öte yandan, Çarşamba günü hükümet verilerine göre Bloomberg anketine göre, ABD ham stokları geçen hafta ikinci hafta düşüş için 3,5 milyon varil geriledi. Sanayi rakamları Salı günü açıklanacak.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.