• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

6 Nisan 2020 13:48

OPEC+ toplantısı ertelendi!

Bugün video konferans yoluyla gerçekleştirilmesi beklenen OPEC toplantısı, Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki gerilimin tekrar tırmanması nedeniyle Perşembe gününe ertelendi.

 

Bugün video konferans yoluyla gerçekleştirilmesi beklenen OPEC toplantısı, Suudi Arabistan ve Rusya’nın düşen petrol fiyatları nedeniyle birbirlerini suçlamaları üzerine gerilimin tekrar tırmanması nedeniyle 9 Nisan Perşembe gününe ertelendi.

 

The New York Times’ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, geçtiğimiz Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in petrol fiyatlarının düşmesinden kısmen Suudi Arabistan’ı sorumlu tutması Suudi tarafından sert bir açıklamayla karşılandı. Suudi yönetimi de Rusya’yı sorumlu tutan açıklamalar yapınca iki ülke arasında gerginlik arttı. Bunun üzerine resmi olarak ilan edilmese de bugün gerçekleştirilmesi planlanan ve geçen hafta büyük bir umut dalgası yaratarak petrol fiyatlarının artmasına neden olan toplantı ertelendi.

 

Geçtiğimiz Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Putin, Suudi Arabistan’ın petrol üretimini artırma kararının fiyatlardaki sert düşüşün nedeni olduğunu söylemiş; ertesi gün Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ise Putin’in yorumlarının gerçek dışı olduğunu vurgulayarak anlaşmadan çekilen tarafın Rusya olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.