• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

22 Haziran 2017 14:12

Petrol 20 Yılın En Düşük Performansını Sergiliyor

OPEC’in üretim kısıntısına ilişkin şüpheler, Libya’nın üretiminin artması ve doların güçlenmesi nedeniyle petrol fiyatları 1997’den bu yana en kötü ilk yarıyılını yaşıyor. Brent petrolünün varili 45 doların altına indi. Petrolde bu yılki kayıp yüzde 20’ye ulaştı.

Dünya piyasalarının yönünü petrol belirliyor. Petrol fiyatlarının son 7 ayın en düşük seviyesine gerilemesi küresel piyasalarda negatif bir hava estirdi. Borsalarda enerji şirketlerine gelen satış endekslerini aşağı çekti, petrol ihraç eden ülkelerin paralarının değeri de düştü.

Güvenli liman arayışı devlet tahvillerinin fiyatının yükselmesine, getirisinin ise zayıflamasına neden oldu.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) üyesi olan ve olmayan ülkelerin kesintilerin hayata geçirilmesine dair uzlaşması konusunda yaşanan şüphe ve doların güçlenmesinin yarattığı baskıyla ayı piyasasına sürüklendi. Yani bu yıl gördüğü zirvenin yüzde 20 altına indi.

Brent ham petrolün varil fiyatı dün yüzde 2.6 kayıpla 2016 Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü. ABD hafif petrolünün varil fiyatı da dün 42.53 dolara inerek 2016 Ağustos’tan bu yana en düşük seans içi seviyeyi gördü. Petrol fiyatlarında bu yıl yüzde 20’ye ulaşan düşüş, 1997 yılından bu yana en kötü ilk yarı yıl performansına işaret ediyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.