• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

13 Ağustos 2020 11:22

Petrol 5 Ayın En Yüksek Artışını Elde Etti!

 ABD haftalık envanter verileri, dünyanın en büyük ekonomisinde enerji talebinde sürekli bir toparlanmanın sürdüğüne dair iyimserliği güçlendirdiğinden, petrol beş ayın en yüksek seviyesinde kapandıktan sonra varil başına 42 dolara yakın kazanç elde etti.

 

Enerji Enformasyon İdaresi’nin ham petrol stoklarının bu yıl ilk kez üçüncü bir hafta boyunca düştüğünü bildirmesiyle, New York vadeli işlemleri Çarşamba günü% 2,6 yükseldikten sonra düşüş yaşadı. Benzin talebi, koronavirüsün insanları içeri girmeye zorlamasından hemen önceki haline geri dönerken, ABD rafinerileri Mart ayından bu yana ilk kez işletim oranlarını% 80’in üzerine çıkardı.

 

Yatırımcılar, Cushing, Oklahoma, depolama merkezinde, Temmuz başından bu yana her hafta artan arz seviyelerini takip ediyor. Hindistan’ın petrol ürünleri tüketiminin Temmuz ayında bir önceki yıla göre% 12 düştüğünü bildirmesiyle, iyileşme dünyanın diğer bölgelerinde de yavaşlıyor gibi görünüyor.

 

Çarşamba günkü kapanış, ham petrolün Ocak ayından bu yana ilk kez 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde bitirişiydi, bu nedenle son birkaç aydır işlem gördüğü dar aralıktan çıkacağının bir işareti olabilir. Yine de pandemi, dünyanın birçok yerinde kontrol altında değil, bu nedenle fiyatların bir süre için virüs öncesi seviyelere geri dönme olasılığı düşük.

 

Singapur’daki Oversea-Chinese Banking Corp.’ta bir ekonomist olan Howie Lee, “Son iki hafta içinde ABD benzin talebindeki sağlamlık, petrol fiyatlarının yükselmeye devam etmesi için temelde yükselişli bir platform oluşturuyor gibi görünüyor” dedi. Borç verenin, Brent’in dördüncü çeyreğin sonlarında varil başına 50 dolara ulaşacağı tahmininin şimdi öne sürülmesi gerekebileceğini söyledi.

 

Fiyat:

 

  • Eylül teslimatı için West Texas Intermediate, Londra’da sabah 07: 52’de New York Ticaret Borsası’nda% 0,5 düşüşle 42,45 $ / varil oldu.
  •  Çarşamba günü, 5 Mart’tan beri en yüksek seviye olan 42.67 dolardan kapandı.
  • Ekim vadeli Brent petrolü, ICE Futures Europe borsasında Çarşamba günü% 2,1 yükseldikten sonra varil başına% 0,5 düşüşle 45,19 $ oldu.

 

Küresel ham petrol karşılaştırması için hızlı zaman aralığı, Temmuz ayının sonundaki contangodaki 22 sente kıyasla, yakın tarihli sözleşmelerin sonrakilerden daha ucuz olduğu contango’da varil başına 46 sentti. Pazar yapısı, arz fazlası konusunda hala bazı endişeler olduğunu gösteriyor.

 

ABD Merkez Komutanlığı Çarşamba günü bir tweet’te İran güçlerinin uluslararası sularda Wila adlı bir tankere binmek için iki gemi ve bir helikopter kullandığını söyledi. Gemi en son Hürmüz Boğazı yakınındaydı. Reuters, Wila’nın serbest bırakıldığını ve ABD ordusunun, bu konuda bilgisi olan kimliği belirsiz bir yetkiliyi aktardığını bildirdi.

 

EIA verilerine göre ABD ham petrol stokları 7 Ağustos’tan bu yana 4,5 milyon varil düşüşle Nisan başından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, Cushing’deki arzlar 1,3 milyon varil artarak Mayıs sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Benzin talebi günde 8,715 milyon varile yükseldi ve bu, 20 Mart’tan bu yana dört haftalık hareketli ortalamanın en yüksek seviyesi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.