• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

1 Ağustos 2020 09:58

Petrol Envanteri Veri İstemi Anımsatıyor!

 OPEC + tarihi kesintilerden sonra pazara arz vermeye başlamadan önce petrol New York’ta üçüncü bir aylık avans ayarlandı ve pandemi hala birçok büyük ekonomide hız kesmedi.

 

OPEC ve müttefikleri tarafından yapılan derin üretim kaldırımları, Nisan ayında petrolün sıfırın altına düşmesine yardımcı oldu, ancak Asya’da bir geri dönüş yaparken, bazı Amerikan eyaletlerinde hızla yayılan koronavirüs ile pazara daha fazla tedarik eklemek güvencesiz bir zamandır. Veriler, ABD ekonomisinin en az ikinci çeyrekte 1940’lardan bu yana salgının etkisini vurgulayarak en keskin düşüşünü gösterdiğini gösterdikten sonra Perşembe günü% 3,3 düştü.

 

Petrolün geri tepmesi, varillerde 40 dolara yakın durdu ve artan enfeksiyonlar, tüketimde hızlı ve sürekli iyileşme konusunda şüpheleri artırdı. Suudi Arabistan ve Orta Doğu’dan diğer en iyi üreticiler ham petrol fiyatlarını düşürmek için ağır baskı altındayken, Hollanda Kraliyet Shell Plc İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden, talebin gelecek yıla kadar tam bir iyileşme göremeyeceğini tahmin etti.

 

OPEC +, küresel arz talebi düştüğünde kabaca% 10 oranında kestikten sonra önümüzdeki ay piyasaya günde yaklaşık 1,5 milyon varil getirmeyi planlıyor. ABD şeyl şirketleri de üretime geri dönüyor ve ConocoPhillips, petrolü geri getirme planlarını açıklayan son haberle birlikte. Continental Resources Inc., Parsley Energy Inc. ve EOG Resources Inc. Temmuz ayında bir miktar geri kazanım yapacaklarını açıkladı.

 

“OPEC + ve ABD şeyl oyun planı, artan petrol arzını haklı çıkarmak için kaba talebi sürekli olarak artırmaktı, ancak koronavirüs pandemisinin yeniden canlanması, oyun kitabına yeni bir kırışıklık getirdi,” diyor OANDA üst düzey pazar analisti. “Arz fazlası geri dönüşü ilgilendirirse OPEC + son zamanlarda petrol üretimindeki kesintileri hafifletme kararını tersine çevirebilir.”

 

Fiyat:% 

 

Eylül ayı için West Texas Intermediate, Londra saatiyle 07: 45’te New York Ticaret Borsası’nda varil başına% 0.9 artışla 40.29 $ ‘a yükseldi.

 

 Vadeli işlemler bu ay yaklaşık% 2,6 arttı.

 

Cuma günü sona erecek olan Eylül ayı yerleşimi için Brent, bir önceki seansta% 1.9 düştükten sonra yaklaşık% 1 artışla 43.35 $ ‘a yükseldi.

 

Vadeli işlemler bu ay% 5.3 arttı ve dördüncü aylık avans için belirlendi.

 

 

Bu arada, vadeli işlem eğrisi potansiyel zayıflığı işaret ediyor. WTI’nin üç aylık zaman aralığı Mayıs ayından bu yana en geniş contangoya yakın, aşırı arz konusunda bazı endişeler olduğunu gösteriyor. Pazar yapısı, yakın tarihli sözleşmelerin daha sonraki tarihli sözleşmelerden daha ucuz olduğu yerdir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.