• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

11 Eylül 2019 11:06

Petrol Fiyatları, Üretim Kesintisinin Uzatılmasına Dair İyimserlikle 6 Haftanın Yükseğinde !

Petrol fiyatları OPEC ve müttefiklerinin üretim kesintisi anlaşmasını uzatabileceği umutları ile desteklenerek Salı günü altı haftanın yüksek seviyesine ulaştı.

 

Brent 55 sent artışla 1 Ağustos’tan beri gördüğü en yüksek seviye olan 63,16 dolara yükseldi. WTI vadeli işlemleri 56 sent kazanarak 31 Temmuz’dan beri ulaştığı en yüksek seviyeden, 58,42 dolardan işlem gördü.

 

Suudi Arabistan’ın yeni enerji bakanının Pazar günü OPEC ve Rusya dahil OPEC dışı üreticilerin oluşturduğu OPEC+ müttefiklerinin üretim kesintilerine olan bağlılığını pekiştirmesinin ardından, fiyatlar art arda beşinci gün kazanç yolunda oldu.

 

Krallığın politikasının değişmeyeceğini ve küresel olarak 1,2 milyon varil üretim kesintisi anlaşmasının devam edeceğini söyledi. İttifakın uzun vadeli olacağını da ekledi.

 

PVM petrol komisyoncusu Tamas Varga, “Açıkçası Krallık daha yüksek fiyatlar istiyor … Prens Abdülaziz Suudi petrol politikasında ‘radikal’ bir değişim olmadığını açıklığa kavuşturdu” dedi.

 

“Genel üretici grubun ve özelde Suudi Arabistan’ın daha derin üretim kesintileri ihtiyacı olduğunu görüp görmediğine dair herhangi bir ipucu elde edip etmeyeceğimizi görmek ilginç olacak.”

 

Kesintilere uyum sağlandığı raporlanan OPEC+ ortak bakanlıklar izleme komitesi (JMMC) Perşembe günü Abu Dhabi’de toplanacak.

 

OPEC üyeleri Irak ve Nijerya’nın Ağustos ayında kotalarını aşması ve Rusya’nın da tam uyum sağlamamış olmasıyla, üreticilerin anlaşmaya bağlılığına ilişkin endişeler oluştu.

 

OANDA kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, “piyasalar tam da dünyanın en büyük ekonomisi yavaşlarken, artışlarını sürdürmek için üretim cephesinde somut ilerleme görme ihtiyacı duyacak” dedi.

 

Salı günü petrol piyasalarının daha yüksek kapanmasıyla, bu, Temmuz ayından beri görülen en uzun kazanç koşusu olacak ancak pruva rüzgarı ABD-Çin gerilimleri nedeniyle devam ediyor.

 

Amerikan Petrol Enstitüsü, geçen hafta analistleri şaşırtan bir stok artışı sonrasında, Salı günü haftalık petrol stok raporunu yayınlayacak.

 

ABD Enerji Bilgilendirme Dairesi’nin ham petrol stok raporunu Çarşamba günü paylaşacak.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.