• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

30 Temmuz 2018 13:20

Petrol fiyatları yükseldi ancak ticari sıra kapak kazanımları arttı !

Ticaret gerilimi piyasada ağırlaşıyor. İran, fiyatlar için temel belirleyici faktör olmaya devam ediyor.

 

Kızıldeniz üzerinden Suudi gönderileri hala askıya alındı ​​(Yorumlarla güncellemeler, fiyatları yeniliyor, TOKYO’dan datelini değiştiriyor)

LONDRA, 30 Temmuz  Pazartesi günü yatırımcıların arz görünümü üzerinde temkinli davranmaya devam etmesi nedeniyle yükseldi, ancak küresel ticaret gerilimlerinden kaynaklanan fiyat artışları sınırlı kaldı.

Ekim Brent ham petrol geliri, 0902 GMT’ye kadar varil başına 36 kuruş ve 75.12 dolar seviyesinde kaldı. Eylül sözleşmesi Salı günü sona eriyor. ABD ham petrol geliri, varil başına 69.47 $ ‘dan 78 sent arttı.

Petrol fiyatları son iki haftada neredeyse hiç durmadan, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimlerinin artmasıyla birlikte İran’ın petrol akışlarını azaltmaya başladığı gibi, petrol fiyatlarındaki düşüşten de etkilendi.

“Petrol piyasasında şu anda takip edilecek sayısız faktör var, ama bir şekilde ya da diğeri hep aynı sonuca varıyoruz. Bu, İran’ın önümüzdeki 15 $ ‘lık bir namluya karar verecek yaptırımlarının etkisidir” PVM Petrol Associates Tamas Varga bir notta söyledi.

“En iyi durum senaryosunun ABD ‘nin ara dönem seçimlerinde anlamlı yaptırımlar sağlaması ve İran’ ın günde 500-700.000 varil ihracat kaybına uğraması bekleniyor. Hardball oynar ve müttefiklerini ve düşmanlarını azami baskı altında tutar, varil kaybı günde 2 milyon varil olabilir. ”

Analistler, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yaklaşık dört yıl içinde en hızlı şekilde büyüdüğünü, ancak Washington ve Pekin ‘in ticarete giriş yaptığı günlerde petrol fiyatlarının bu hafta mücadele edebileceğini söyledi.

OANDA Brokerage’da APAC ticareti yapan Stephen Innes, “Petrol fiyatları bu hafta mücadele edebilir.” Dedi.

“ABD-Çin ticaret savaşları ile ilgili endişeler fiyatlar üzerinde durmaya devam ederken, Kızıldeniz su yolu ile Suudi gönderilerindeki durgunluk bir yükseliş patlaması sağlayamadı.” Dedi.

Suudi Arabistan geçen hafta yaptığı açıklamada, Yemen’in İran’daki hizalı Houthis’in su yolunda iki gemiye saldırmasından sonra Kızıldeniz’in dünyanın en önemli tankeri yollarından biri olan Bab el-Mandeb boğazı yoluyla petrol sevkiyatlarını askıya aldığını söyledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.