• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

24 Ağustos 2019 11:06

Petrol İş ile TÜPRAŞ ek protokol için görüşüyor!

 

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri yüksek hakem kurulu kararıyla sonuçlandırılmıştı.

 

EN KÖTÜ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

 

Yüksek hakem kurulu da TÜPRAŞ’ta işçi aleyhine belki de yüz yılın en kötü toplu iş sözleşmesine imza atmıştı. TÜPRAŞ işçisine enflasyonun altında sadece yüzde 6 gibi bir zam reva görülürken, vardiya sisteminin değişme kararı çıkmış, iki yıllık sözleşmeler üç yıla çıkarılmış ve mazeret izinleri işveren onayına bırakılmıştı.

 

“BİR ŞEYLER YAPMALISINIZ”

 

TÜPRAŞ tarihinin en kötü toplu sözleşmelerinden birini hemen hemen kimse kabullenemedi. Petrol İş Sendikası da TÜPRAŞ yönetimiyle bir süredir ek protokol görüşmeleri yapıyor. Sendika yetkilileri toplu iş sözleşmesi şartlarının çok kötü olduğunun altını çizerek TÜPRAŞ yetkililerine, “Arkadaşlarımızın verimliliğini ve aidiyet duygusunu arttırmak için siz de bir şeyler yapmalısınız” fikrini anlatıyor.

 

3 BİN 500 TL

 

Ek protokol fikrine TÜPRAŞ işvereninin de sıcak baktığı gelen bilgiler arasında. Hatta işverenin ek protokol için bir teklif hazırladığı da öne sürüldü. Buna göre TÜPRAŞ’ta işveren tüm işçilere bir seferliğe mahsus 3 bin 500 TL gibi bir ücret yatıracak.

 

 

SADECE BİN TL’Sİ NAKİT

 

Ancak yatırılan bu 3 bin 500 TL’nin sadece bin TL’si işçilerin hesaplarına geçecek. Geri kalan 2 bin 500 TL, Koç Grubuna ait işyerlerinde kullanılmak üzere verilecek alışveriş çeki şeklinde olacak.

 

ÜÇÜNCÜ YILA REFAH PAYI

 

Öte yandan bu ek protokol kapsamında yüksek hakem kurulu kararıyla onaylanan toplu iş sözleşmesinin üçüncü yılına ek olacak şekilde birinci altı ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 4 şeklinde bir refah payı verilmesi öngörülüyor.

 

İlerleyen günlerde TÜPRAŞ’ta merakla beklenen ek protokolün detayları tamamen netleşmiş olacak.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.