• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

13 Ağustos 2017 11:01

Petrol “Libya” ile 49 dolara yakın seviyelerde tutundu

Petrol , Libya’da güvenlik endişeleri ve liman çalışanları arasındaki gerginliğin etkisiyle üretimin ve ihracatın düşmesi ardından, varil başına 49 dolara yakın seviyelerden işlem gördü.

Libya’nın en büyük Petrol  sahası olan Sahara’da ham Petrol  üretimi, konuya yakın bir kaynağın Pazar günü aktardığı bilgiye göre, son günlerde yüzde 30’un üzerinde düşüş kaydetti.

Zueitina ihraç terminalinde ise, sedika tarafından yapılan açıklamaya göre çalışanların daha iyi çalışma koşulları talep etmesi ardından haftasonu yüklemeler durdu.

Sydney’de CMC Markets analisti Ric Spooner, “Görüşüne göre -önemli bir yükseliş olmaması dikkate alındığında- piyasa Libya’daki durumu izlemede bekliyor” dedi ve “Bu kısa sürede çözülecek bir durum olabilir. Petrol denge noktası bulmuş gibi görünüyor ve ABD stokları azaldığı sürece buralarda tutunabilir” diye devam etti.

Nymex’te Eylül vadeli WTI petrol kontratlarıvaril başına 48.77 dolardan işlem gördü. Toplam işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 47 altında seyretti.

Ekim ayı vadeli Brent petrol kontratları, varil başına 51.99 dolardan işlem gördü.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.