• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

30 Haziran 2020 12:32

Petrol lisans başvuruları sadece elektronik ortamda yapılabilecek!

2 Temmuz’dan itibaren petrol piyasasında dağıtıcı, depolama, madeni yağ, serbest kullanıcı ve taşıma lisanslarına ilişkin olarak lisans sona erdirme hariç diğer başvurular sadece elektronik ortamda yapılabilecek.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yaptığı duyuruya göre, 02/07/2020 tarihi itibariyle dağıtıcı, depolama, madeni yağ, serbest kullanıcı ve taşıma lisanslarına ilişkin olarak lisans sona erdirme hariç diğer başvurular sadece elektronik ortamda yapılabilecek. Yazılı ortamda yapılan başvurular yapılmamış sayılarak sahibine iade edilecek.

 

BAYİLİK LİSANSLARINA YIL SONUNA KADAR SÜRE

 

Açıklamada, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında yürütülmekte olan lisans işlemlerine ilişkin başvurular (lisans verme, tadili, süre uzatımı ve sona erdirme), 02/01/2019 tarihinden itibaren elektronik ortamda basvuru.epdk.org.tr internet adresi üzerinden alınmaya başlandığı hatırlatılarak, bayilik lisanslarına ilişkin başvuruların da, yılsonuna kadar yazılı veya elektronik ortamda kabulüne devam edileceği, 01/01/2021 tarihi itibariyle bu lisanslar için de sadece elektronik ortamda yapılan başvuruların kabul edileceği kaydedildi.

 

Duyuruda, “Daha önce sadece yazılı ortamda yapılabilen işleme, ihrakiye teslimi, iletim ve rafinerici lisanslarına ilişkin başvuruların da 02/07/2020 tarihi itibariyle yazılı veya elektronik ortamda kabulüne başlanacak olup 01/01/2021 tarihi itibariyle bu lisanslar için de sadece elektronik ortamda yapılan başvurular kabul edilecektir.

 

Başvuru prosedürlerine ilişkin güncel bilgilere https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/3-0-88-1008/petrollisans-islemleri internet sitesinden – Lisans İşlemleri Başvuru Prosedürü – Lisans Başvuru Tablosundan ulaşılabilecektir.

 

Ayrıca elektronik ortamda yapılabilen lisans işlemlerine ilişkin olarak https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/3-0-112-1008/petrolelektronik-lisans-islemleri internet sitesinden bilgi alınabilecektir” denildi.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.