• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

18 Haziran 2019 11:24

Petrol OPEC belirsizliği ile kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, OPEC ve ortaklarının arz kısıntılarının uzatılması konusunun görüşüleceği toplantının tarihini belirlemede güçlük çekmeleri ve ABD ekonomik verilerinin zayıflayan talebi işaret etmesi ile birlikte kayıplarını korudu.

Vadeli petrol kontratları New York’ta, Pazartesi günü yüzde 1.1 geri çekildikten sonra fazla değişmedi. İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, Rus mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin Temmuz ayında, diğer grup üyelerinin önerdiği tarihten bir hafta sonra yapılması konusunda istekli olduğunu söyledi. ABD’de Fed’in imalat göstergesi Haziran ayında rekor yavaşlama işaret ederken, ABD konut üreticileri güveni tüm yıl boyunca ilk kez azaldı.

Petrol fiyatları, ABD’de artan stoklar ve ABD ile Çin arasında uzayan ticaret anlaşmazlığının talep görünümünü olumsuz etkilemesiyle birlikte Nisan ayının sonlarından bu yana yaklaşık yüzde 22 düştü. Geçen hafta Hürmüz Boğazı yakınlarında petrol tankerlerine düzenlenen saldırılar  ham petrol akışında aksaklık olabileceği endişelerini artırıken, dikkatler Petrol İhraç Eden Ülkeler Toluluğu’nun (OPEC) Haziran ayı sonunda sona erecek arz kısıntılarının uzatılmasının görüşüleceği toplantı tarihini belirlemekte güçlük çekiyor.

Oanda Corp. baş piyasa stratejisti Ed Moya, hazırladığı notta, “Ham petrolün, ticaret belirsizliğinden ve OPEC’in gelecekteki üretim rotasını çizememesinden dolayı düşen talep beklentilerine duyarlılığı devam ediyor,” dedi ve “ABD imalat ve konut verileri, dünyanın en büyük ekonomisinin beklenenden daha hızlı yavaşlamakta olduğunu gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında 5 sent düşerek Singapur saati ile 11:52’de varil başına 51.88 dolara indi. Kontrat Pazartesi günü, geçen haftayı yüzde 2.7 kayıpla geçtikten sonra yüzde 1.1 daha düşerek 51.93 dolardan kapandı.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 4 sent düşerek varil başına 60.90 dolara geriledi. Kontrat Pazartesi günü 1.07 dolar düşerek 60.94 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağusos vadeli WTI’a kıyasla 8.79 dolar primli işlem gördü.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.